Keri: Dvije države jedini način da se obezbijedi mir između Izraela i Palestinaca

"Niko ko ozbiljno razmišlja o miru ne može da ignoriše realnost prijetnje koju naselja predstavljaju po mir," rekao je Keri u govoreći o mirovnim naporima na Bliskom istoku
0 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Beta-AP
Džon Keri, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.12.2016. 19:24h

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da je rješenje dvije države jedini način da se postigne trajan i pravedan mir između Izraela i Palestinaca, a da je to rješenje bilo "ozbiljno ugroženo."

Objašnjavajući odluku SAD prošle nedjelje da ne stavlja veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN kojom je osuđeno bombardovanje izraelskih naselja, Keri je izjavio da je Vašington glasao na taj način kako bi očuvao rešenje dve države, prenosi AFP.

"To je ono što smo mi zastupali: Budućnost Izraela kao jevrejske i demokratske države, koja bi postojala u miru i bezbednosti rame uz rame sa svojim susjedima," rekao je on.

On je rekao da je izraelskom politikom rukovodi plan naseljavanja na Zapadnoj obali što dovodi u opasnost mir sa Palestincima.

"Niko ko ozbiljno razmišlja o miru ne može da ignoriše realnost prijetnje koju naselja predstavljaju po mir," rekao je Keri u govoreći o mirovnim naporima na Bliskom istoku.

Bonus video: