Šta se tamo skriva: Ova mjesta su nevidljiva i za satelite

Uz samu granicu Njemačke i Francuske, nedaleko od Kelna nalazi se gradić Galenkirhen, a najzanimljivije je to što je na samo nekoliko kilometara od tog mjesta smještena NATO vazdušna baza, koja je dobrim dijelom zamućena
66 pregleda 4 komentar(a)
Google Maps, Foto: Shutterstock
Google Maps, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.12.2016. 15:45h

Među sedam tajnih mesta koje se ne mogu videti na Gugl mapama je vazdušna baza Volkel, Agencija za državnu bezbjednost Tajvana, NATO baza Galenkirhen, Izrael i granica SAD i Meksika, objavio je portal Biznis insajder.

Vazdušna baza Volkel se nalazi na pola puta između holandskih gradova Aindhovena i Nijemegena, a sudeći prema dokumentima koje je objavio Vikiliks, američka vojska navodno je tamo smjestila 22 nuklearna projektila zaostala iz perioda Hladnog rata.

Nedaleko od španske obale Mediterana nalazi se parče crnila na Guglovim kartama, a pretpostavlja se da se tamo još uvijek nalazi američki radarski sistem za nadlgedanje tog dijela Sredozemlja.

Jedno od mjesta, koje nije moguće vidjeti na Gugl mapi je i brdo iznad tajvanskog glavnog grada Tajpeja, gdje je smještena njihova obavještajna agencija (National Security Bureau), prenio je zagrebački portal Ekspres.

Njihovo ogromno sjedište ima samo jedan putni prilaz i toliko je tajno da ga nije moguće vidjeti na satelitskim snimcima.

Što se Izraela tiče, neke snimke je moguće vidjeti iz vazduha, ali ih nije moguće povećati, a sve zgrade su zamućene. Čini se, kako se navodi, da je to namjerno zato što je slična situacija sa svim djelovima Izraela.

Takođe, uz samu granicu Njemačke i Francuske, nedaleko od Kelna nalazi se gradić Galenkirhen, a najzanimljivije je to što je na samo nekoliko kilometara od tog mjesta smještena NATO vazdušna baza, koja je dobrim dijelom zamućena.

I nedaleko od španskog grada Kartagena tamna mrlja nešto skriva.

Najzad, granicu između SAD i Meksika velikim dijelom čini rijeka Rio Grande. Međutim, jedan dio rijeke u okrugu Hudspet u Teksasu je zamućen. Dvadesetak kilometara granice u blizini Siudad Huareza je zamućeno, a vjeruje se da je to urađeno kako bi se otežalo krijumčarenje ljudi i narkotika preko granice.

Bonus video: