Sjeverna Koreja: Abe bi mogao uskoro ispred nosa da vidi šta je prava balistička raketa - Vijesti.me
"NAJGLUPLJI ČOVJEK U ISTORIJI ČOVJEČANSTVA"

Sjeverna Koreja: Abe bi mogao uskoro ispred nosa da vidi šta je prava balistička raketa

Abe je oštro osudio probu balističkih raketa koje je u četvrtak sprovela Sjeverna Koreja, navodeći da se time krše rezolucije UN

Abe
Abe (Foto: BETA/AP)

Sjevernokorejske vlasti saopštile su danas da je japanski premijer Šinzo Abe "najgluplji čovjek u istoriji" čovječanstva upozoravajući ga da bi uskoro mogao "ispred nosa" da ima pravu balističku raketu.

Abe je oštro osudio probu balističkih raketa koje je u četvrtak sprovela Sjeverna Koreja, navodeći da se time krše rezolucije UN.

"Možemo reći da je Abe idiot i najgluplji čovjek u istoriji čovječanstva jer ne zna da razlikuje raketu od sprave za lansiranje raketa...", izjavio je neimenovani zvaničnik sjevernokorejskog Ministarstva inostranih poslova, a prenosi agencija KCNA.

"Abe bi mogao uskoro ispred nosa da vidi šta je prava balistička raketa... Abe je savršeni imbecil", dodao je taj zvaničnik navodeći da Severna Koreja ne bi trebalo da se bavi Abeom koji je "politički patuljak".

To je drugi put za mjesec dana da Sjeverna Koreja kritikuje japanskog premijera kojeg je već nazvala "idiotom" i "ništarijom".

Sjeverna Koreja je u četvrtak ispalila dvije rakete koje su završile u Japanskom moru.

Sjeverna Koreja je poznata po ličnim i uvredljivim napadima na svjetske rukovodioce. 

Tako je Donald Tramp "američki mentalni bolesnik", prethodni američki predsjednici Barak Obama i Džordž Buš Mlađi su bili "majmun" i "nedovršeni čovjek". 

Bivša predsjednica Južne Koreje Park Geun Hje je bila "vještica" i "ruska prostitutka" dok je njen "makro" Obama.


Vidi sve komentare