Za potrebe Dnevnice bio "mali od palube"

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ilir Čapuni, za dan prikupio novčana sredstva za sugrađanku
576 pregleda 0 komentar(a)
Ilir Čapuni, Foto: Privatna arhiva
Ilir Čapuni, Foto: Privatna arhiva

U večerašnjoj epizodi Dnevnice, učesnik je bio dr Ilir Čapuni, predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, koji je za sugrađanku čije ime nije želio da otkrije prije emitovanja materijala, prikupljao novac.

Kako je otkrio u razgovoru za Play, Čapuni je imao četiri zadatka u okviru kojih se okušao u fizičkim poslovima, a sa ciljem prikupljanja novca za humanitarne svrhe. “Posjetio sam četiri kompanije za koje sam radio i u svima sam bio ‘mali od palube’. U prvoj, auto servisu “Milenijum” sam prvo mijenjao i balansirao gume, pa sam poslije toga pomagao ljudima na tehničkom pregledu i na kraju sam vozio auto djelove po gradu, odnosno do njihovih radnji”, prepričao je on.

“U drugoj, kompaniji ‘Faf’, za proizvodnju dušeka, sam u početku pravio federe, zatim pratio mašinu koja to radi, poslije toga sam nekoliko sati rezao sunđere, a na kraju sam pomagao ljudima koji tamo rade u kreiranju dušeka, od lijepljenja, preko šivenja i pakovanja do nošenja”, pojašnjava Čapuni. “Treći zadatak sam imao u ‘Bratica commercu’ koji se suštinski bave skladištenjem boja. Tu sam imao priliku da budem u njihovoj radnji i uslužujem mušterije, a slagao sam materijal na policama”, ističe predsjednik Opštine Ulcinj, koji se uz osmijeh slaže da je tokom ova tri zadatka najviše bio zadužen za nošenje.

“Jeste bilo teško. Inače radim u kancelariji, pa mi je bilo i simpatično da budem ‘mali od palube’. Tata mi je uvijek govorio: ‘Uči sine da ne bi dizao teško’ i ja sam učio i učio, postao doktor nauka, a evo na kraju opet dižem i nosim stvari”, u šali je kazao Čapuni. Najlakše mu je, kako priznaje, pao posao u kompaniji “Cungu&Co”. “To je tako sređena kompanija da šta god da sam radio vrijeme mi je brzo prolazilo, a posao tekao glatko. Tu sam montirao jelke, slagao proizvode na police, kačio cijene... U suštini nisu mi davali teške zadatke”, ispričao je on, dodajući uz smijeh da bi, ukoliko bi ga čekali takvi, lakši poslovi, mogao da se zaposli u toj kompaniji ukoliko mu propadne karijera političara. “Ja sam i profesor Univerziteta, pa bih možda prije nastavio akademsku karijeru koju nisam zapravo ni prekidao, ali može i to. Mada bih od svih poslova najradije radio u nekom auto servisu, ako mi propadnu akademska i politička karijera, zato što baš volim mehaniku”, priznaje on.

Čapuni je i prije tog zadatka u auto servisu umio da promijeni gume na automobilu, ali je ipak stekao i nove vještine koje bi mu mogle koristiti nakon snimanja epizode. “Znao sam i mijenjanje i balansiranje gume da odradim na stari način, ali su sada uveli automatiku i sve se radi kompjuterski, pa više i nije toliko teško”, rekao je on. Čapuni je na kraju otkrio i za koga je tokom snimanja Dnevnice sakupljao novac. “Nije u pitanju porodica, već se radi o jednoj staroj gospođi koja živi sama u ulcinjskom Vladimiru u veoma trošnoj kući koja je veoma neuslovna. Iskoristili smo priliku da joj kupimo namirnice, a u tome su nam pomogli i iz prodavnice Idea”, nagovijestio je on.

Gledajte Dnevnicu, večeras od 20.00h na programu Televizije Vijesti.

Bonus video: