U Ulcinju ne postoji mjesto za odlaganje otpada: Mještani Gača neće deponiju

"Moramo to da riješimo, to je interes svih građana. Ružna je slika kad gledaš svuda po Ulcinju kabasti materijal, a nemaš gdje da ga odložiš" rekao je Ljoro Nrekić, predsjednik Opštine Ulcinj.
985 pregleda 0 komentar(a)

Od kako je zatvorena deponija Hije, u Ulcinju ne postoji mjesto za odlaganje čvrstog otpada i građevinskog materijala.

Komunalno preduzeće nemoćno je da se izbori sa ovim problemom a iz Opštine poručuju da će dati sve od sebe da ga riješe.

Ipak, mještani naselja Gač, gdje je planom predviđena nova deponija, poručuju da to neće dozvoliti.

Dvije godine ulcinjsko Komunalno preduzeće kuburi sa problemom odlaganja kabastog otpada I građevinskog materijala.

Nova deponija planirana je na lokaciji u mjestu Gač, radovi su i počeli, ali I prekinuti nakon bunta mještana i otada ništa nije urađeno.

"To nam stvara veliki problem. Nivo čistoće u gradu je pao. Da li komunalno može da se bori samo s tim - ne može", istakao je Skender Kalezić, direktor JP ,,Komunalne djelatnosti" Ulcinj.

"Moramo to da riješimo, to je interes svih građana. Ružna je slika kad gledaš svuda po Ulcinju kabasti materijal, a nemaš gdje da ga odložiš" rekao je Ljoro Nrekić, predsjednik Opštine Ulcinj.

Prvi čovjek Ulcinj najavljuje da će se ponovo sastati sa mještanima Gača.

"Nema tu mnogo građana, koji su blizu te deponije. Inercija ih je navela na to da neće da dozvole. Mi ćemo uraditi put, sve, biće kontrole, ljudi će kontrolisati da li bacaju i neki drugi material ili samo kabasti", kazao je Nrekić.

U tu priču mještani Gača ne vjeruju.

"Rečeno je da je ta priča arhivirana. To su nam čvrsto obećali u to vrijeme. Na svim tim mjestima, gdje je I prije bio depovan , pored čvrstog otpada, bio je I razni drugi materijal- uginule životinje, hemikalije, gume, metali. Ovdje je kao što znate najstariji bunar iz kog se crpi voda. Bunar je na dubini od 30 metara, postoji rizik od zaraza", poručio je Marko Junković mještanin Gača.

Nrekić se ipak nada dogovoru.

"Mislim da će moći, da ćemo uspjeti, ako ne uspijemo pokušaćemo da nađemo drugo mjesto", kazao je Nrekić.

Iz Gača poručuju se već posvete traženju druge lokacije.

"To nije nešto što ćemo da podržimo", poručio je Junković.

Iz Komunalnog preduzeća pozivaju Opštinu da urgentno riješi problem, jer više nema ni prostora, a ni mjesta za improvizaciju I odlaganje čvrstog otpada.

Bonus video: