Radnicima duguju deset plata: Nemamo novca da dođemo na posao

1286 pregleda 3 komentar(a)
Sa štrajka radnika, Foto: Screenshot
Sa štrajka radnika, Foto: Screenshot
Ažurirano: 20.12.2018. 19:18h

Radnicima ulcinjskog Centra za kulturu duguje se deset plata, a već pet mjeseci nijesu dobili ni centa.

Žiro račun Centra za kulturu blokiran je na iznos od 140 hiljada eura, na osnovu dobijenog sudskog spora u slučaju Kino bašte, koja je bila izdata pod zakup firmi Fama.

Preduzeće je zbog toga paralisano.

"Ko je kriv neka vide oni između sebe. Ja ne mogu da tražim krivca. Mi kao radnici tražimo naše plate. Svaka promocija, svako književno veče, sad će festival, mi sve to održavamo bez priče. Niko nije materijalno situiran i trpimo i ćutimo. Uzimamo kredite, evo banke zovu, svi skoro imamo kredite", kaže Branimirka Živković iz Sindikata Centra za kulturu.

"Dužni smo da budemo svaki dan na posao, a nemamo sredstava da dođemo na posao. U tom stanju smo danas. Tražimo hitno rješenje za ovo stanje koje je veoma teško", navodi Gazmend Kovači, direktor Muzeja u Ulcinju.

Zato pozivaju gradonačelnika Ljora Nrekića da im pomogne.

Prvi čovjek Ulcinja obećava da će radnici jednu platu primiti već sjutra.

"Radnici Centra treba da očekuju sjutra jednu platu, možda i danas, ali na jedan način drugi koji smo odradili. Nije u pitanju jedna plata, u pitanju je problem koji trajno treba da se riješi."

Nrekić nas uvjerava da kriza u Centru za kulturu neće još dugo trajati , te da je u pregovorima sa firmom Fama da povuče blokadu.

"Očekujem do kraja godine ili početkom januara da ćemo to riješiti. Da se napravi vansudsko poravnanje, da se oni oslobode i da mogu da funkcionišu na normalan način."

U oviru Centra za kulturu posluju i gradski muzej I biblioteka, a zaposlena su 24 radnika.

Bonus video: