Adaptacija epa o junaštvu nordijskog heroja

Ljubitelji animiranog filma večeras od 20h na tv Vijesti mogu gledati izuzetnu adaptaciju legendarne epske priče „Beovulf“
1009 pregleda 0 komentar(a)
Beovulf
Beovulf
Ažurirano: 21.12.2018. 12:18h

“Beovulf” je najstariji sačuvani ep u engleskoj književnosti, nastao u VII ili VIII vijeku. Prenošen sa koljena na koljeno, uticao je na gotovo svaku napisanu fantaziju, a sam Tolkin je rekao da mu je glavni uzor u kreiranju trilogije „Gospodar prstenova“ i romana „Hobit“ bio upravo ovaj ep.

Film prati herojskog gotskog kralja, Beovulfa, i njegove tri velike bitke sa čudovištima: sa trolom Grendelom, sa njegovom majkom i zmajem. U filmu su vjerodostojno prikazani veliko povjerenje i odanost između kralja i njegovih vojnika koji ga slijede u svim poduhvatima.

Kada je prvi put prikazan, “Beovulf” je bio tehničko savršenstvo, jedan od prvih 3D filmova novije generacije i ostvarenje koje je zasluženo osvojilo 3 nagrade i 17 nominacija. Uvjerite se i sami zašto je tako – animirani film “Beovulf na našem programu večeras od 20h.

Režija: Robert Zemekis

Uloge: Anđelina Džoli, Entoni Hopkins, Rej Vinston, Džon Malkovič.

U nešto kasnijem terminu od 22.30h pogledajte film o ocu koji će pravdu uzeti u svoje ruke kako bi osvetio svog sina.

“Smrtna presuda” je američka akciona drama djelimično zasnovana na istoimenom romanu autora Brajana Garfilda iz 1975. godine.

Nik je oženjen i ima dvoje djece i savršen život. Sve do jedne večeri kada postaje svjedok ubistva rođenog djeteta.

Pošto je tužilaštvo izreklo blagu kaznu ubici Nik odlučuje da uzme stvari u svoje ruke. Pogledajte priču o ocu koji je na sve spreman kako bi makar malo ublažio bol i sjećanje na svog sina, ali koji o posljedicama svojih postupaka nije razmišljao.

Režija: Džejms Van. Glavne uloge: Kevin Bejkon, Džon Gudman, Keli Preston

Bonus video: