Porodica Mašnić: Bijes i tuga se smjenjuju, a na kraju ostaje samo bol

Traže da nadležni preduzmu sve kako se tragedija izazvana tuđim nemarom više nikome ne ponovi
1760 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg okupljanja u Podgorici, Foto: Zoran Đurić
Sa današnjeg okupljanja u Podgorici, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.12.2018. 19:28h

Sa crvenim ružama i slikama tragično stradalih Nikšićana Đorđija Mašnića i njegovog sina Vuka, tačno u podne okupili su se članovi njihove porodice, prijatelji i građani ispred zgrade Višeg tužilaštva u Podgorici gdje su poslali poruku da će istrajati u tome da se utvrdi istina o pogibiji njihovih najmilijih. Borba za istinu razlog je bio da Višem tužilaštu dostave šest zahtjeva.

"Da se tačno utvrdi vrijeme saobraćajne nesreće, samim tim i uslovi koji su vladali u vrijeme saobraćajne nesreće a ne kada su pronađeni, jer vam je poznato da su nastradali mnogo ranije nego što su pronađeni i tražimo od VDT da preuzme predmet od ODT iz razloga što smo mi podnijeli krivičnu prijavu protiv firme koja je radila put na toj dionici, protiv pravnih lica u tom i protiv nadležnih organa koji vrši nadzor nad radovima na putu", kazao je Neđeljko Mašnić sin i brat stradalih

Ako se ovi zahtjevi ispune, kažu, doći će se do dokaza koji će rasvijetlilti kako je 6. jula ove godine na magistralnom putu Nikšić-Plužine došlo do tragične nesreće. Đorđije i Vuk stradali su na dijelu puta na kom nije bilo svjetlosne signalizacije iako su u toku bili radovi.

"Taj put je bio u katastrofalnom stanju samo se čekalo da neko pogine. Asfalt je bio skinut nepropisno, ostali su tragovi gdje ne može da se koči. Čisto ih je ponio asfalt. Ako ovo prođe da ne snosi niko odgovornost za ovo što su namiliji naši poginuli ponavljaće se ponovo, niste ni svjesni a sljedeća ste žrtva možda upravo vi kao vozač koji nailazi na neobezbijeđeni put", rekao je Neđeljko Mašnić

Traže da nadležni preduzmu sve kako se tragedija izazvana tuđim nemarom više nikome ne ponovi.

"Mi smo danas tu, jer mi ne možemo vratiti Vuka i Đorđija, naše uspomene su tu, naša sreća i opomena da se nikome ne dogodi. Ja vas zato kumim a neću vas moliti da pazite svoje najmilije da se savjesno ponašate i vi koji ste nam ovo priredili ne želimo vam zlo već da vam djeca u miru i ljubavi svoje naraštaje dočekuju pošto mi nismo mogli od našeg brata Vuka ko što naš otac nije stigao od nas da dočeka!, rekla je kćerka i sestra stradalih, Jelena Mašnić.

“Bijes i tuga se smjenjuju, a na kraju ostaje samo bol”, kazao je Neđeljko Mašnić.

Zbog tuge ni Vukova majka, a Đorđijeva supruga nije izdržala kraj mirnog okupljanja. Nakon što su njena djeca dala izjave medijima ona se onesvijestila ispred zgrade Tužilaštva. Njen sin Neđeljko pozvao je hitnu pomoć a onda vidno uznemiren i rekao da je prilikom prijavljivanja okupljanja tražio da medicinska ekipa bude prisutna, ali da mu nijesu izašli u susret.

Bonus video: