Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje tokom novogodišnje noći

Meteorolog TV Vijetsi Dušan Pavićević savjetuje da, pored dobrog raspoloženja i želja za narednu godinu, na doček ponesete toplu obuću i odjeću
3732 pregleda 0 komentar(a)
Sa podgoričkog trga, Foto: Filip Roganović
Sa podgoričkog trga, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.12.2018. 19:38h

Građani Crne Gore koji planiraju da Novu godinu dočekaju na nekom od trgova širom zemlje moraće se dobro obući zbog najavljenog vjetra, ali im kiša neće pokvariti doček na otvorenom.

Građani sjevera mogu očekivati pravu zimsku idilu uz bijeli pokrivač, najavljuje meteorolog TV Vijesti Dušan Pavićević.

“Promjenljivo oblačno na jugu, suvo, vjetrovito i prilično svježe. Na sjeveru će i u nedelju i u ponedeljak biti snijega, nešto više u ponedeljak nego u nedelju, i to uglavnom ponedeljak tokom drugog dijela dana tako da će oni za Novu godinu imati pravi zimski novogodišnji ugođaj – znači snijeg, ali biće i vjetra tako da na sjeveru su moguće i mećave.”

Ipak, nakon uglavnom suvog vremena prva dva dana 2019. godine, slijede niže temperature.

„Od 3. januara treba računati na osjetan pad temperature, prvenstveno na sjeveru države, tako da možemo reći da će biti hladno, čak i za ove zimske prilike. Zasad djeluje da taj period hladnog vremena, od 3. do 6. januara neće biti praćen nekim značajnijim padavinama, ali tu moram ostaviti malu rezervu, jer ipak je daleko i malo je specifična vremenska situacija. Tako da preporučujem da i tokom praznika pratitie vremensku prognozu“, napominje Pavićević.

Bilo da ste odlučili da u Novu godinu uđete s Dinom Merlinom u Budvi, grupom Perper na podgoričkom trgu, Darkom Rundekom i Damirom Urbanom u Kotoru, Željko Joksimovićem u Tivtu, Sergejom Ćetkovićem u Baru ili uz nešto tvrđi zvuk u Herceg Novom sa Ribljom čorbom, Pavićević savjetuje da se vodite norveškom krilaticom i uživate.

„Ne postoji loše vrijeme, nego postoji loša odjeća, tako da vodite računa o tome.“

Bonus video: