Hju Grant i Dru Barimor u romantičnoj komediji „Pjesma za tebe“

Nekada velika pop zvijezda dobiće priliku da se vrati na scenu
985 pregleda 0 komentar(a)
Iz filma
Iz filma

Ako ste umorni od posla i godine iza vas, nedjelja je pravo vrijeme da se opustite i pripremite za najluđu noć. Zato se smjestite udobno i uživajte uz Hju Granta i Dru Barimor.

Aleks Flečer bio je član popularne pop grupe za kojom su ludjele tinejdžerke. Nakon što se grupa raspala Aleksov nastup se sveo samo na zabave i godišnjice mature, a glavne obožavateljke su mu srednjovječne žene sa muževima i djecom.

Ipak, harizmatični i talentovani pjevač dobija priliku za povratak na scenu kada ga velika diva Kora Korman pozove da napiše i snimi duet sa njom. Međutim postoji problem jer Aleks godinama nije napisao ništa a nema ni dobrog tekstopisca na raspolaganju.

Ali Sofi Fišer ima skriveni talenat. Iako je samo djevojka koja brine o njegovom cvijeću, lijepa Sofi vrlo je vješta s riječima i rimama i ima dara za poeziju. Uprkos talentu Sofi ima problema sa pouzdanjem i osjećajem manje vrijednosti a još uvijek se nije oporavila od veze sa bivšim. Uprkos dvoumljenu Sofi počinje sarađivati sa Aleksom i zajedno stvaraju predivne pjesme.

Njih dvoje uskoro će otkriti dvije stvari: šta Kora zaista planira s njihovom pjesmom i šta osjećaju jedno prema drugom.

U glavnim ulogama: Hju Grant, Dru Barimor, Bred Garet. Režiju i scenario potpisuje Mark Lorens.

Pogledajte ovu romantičnu komediju večeras u 22.30h

Bonus video: