Provedite praznike uz TV Vijesti

Uživo prenosi iz Budve, bogat filmski program, praznična čarolija za najmlađe...
2532 pregleda 0 komentar(a)
Sinoć u Budvi, Foto: Info biro
Sinoć u Budvi, Foto: Info biro
Ažurirano: 31.12.2018. 18:11h

Gledaoci Televizije Vijesti praznične dane provešće uz raznovrstan program.

Nakon specijalnog izdanja magazina “Bez granica” od 20.00h, nastavak novogodišnje noći provedite uz kultnu grupu Aerodrom i regionalnu zvijezdu - Dina Merlina, koje možete uživo pratiti na TV Vijesti od 21.00h.

Nakon prenosa iz Budve uživajte u bogatom filmskom programu.

Kristijan Bejl i reditelj Kristofer Nolan vode nas kroz fantastičnu avanturu “Mračni vitez”, u kojoj je genijalnu ulogu ostvario Hit Ledžer, pothumno nagrađen Oskarom za istu.

Uz pomoć poručnika Džima Gordona (Geri Oldman) i novog javnog tužioca Harvija Denta, Betmen pokušava da uništi organizovani kriminal u Gotam sitiju. Njih trojica postaće plijen novog šefa podzemlja, znanog kao Džoker, koji ubrzo zavodi anarhiju u Gotamu i primorava Betmena da priđe još bliže liniji koja razdvaja heroje i odmetnike.

Mračni vitez je jedan od najboljih filmova prošle decenije, sa zaradom od preko milijardu dolara, na sedamnaestom mjestu svih vremena po zaradi na blagajnama.

Glavna uloga u filmu “Mračni vitez” povjerena je Kristijanu Bejlu. U glavnim ulogama mu se pridružuju Hit Ledžer (Džoker), Majk Kejt (Alfred, Betmenov batler), Geri Oldman (Džejms Gordon), Morgan Frimen (Lušes Foks).

Ledžer je bio opsjednut svojom ulogom I mnogi smatraju da ga je upravo ona koštala života.

“Mračni vitez” nominovan je za osam Oskara, osvojio je dva, od kojih je jedan posthumno pripao Ledžeru za najbolju sporednu ulogu. Ukoliko još uvijek nijeste pogledali ovaj film, krajnje je vrijeme da to uradite večeras od 01.00h.

Filmska noć nastavlja odličnom triler-misterijom „Zodijak“, poznatim filmom Dejvida Finčera, rađenim po istoimenoj knjizi Roberta Grejsmita. Zasnovan je na istinitoj priči o serijskom ubici koji je harao zalivom Sad Franciska krajem šezdesetih godina prošlog vijeka.

Finčer, scenarista Džejms Vanderbilt i producent Bred Fišer proveli su 18 mjeseci sprovodeći sopstvenu istragu i istraživanje o Zodijakovim ubistvima. Intervjuisali su svjedoke, članove porodice, osumnjičene, penzionisane i trenutne policijske detektive, dvije preživjele žrtve ali i gradonačelnike San Franciska i Valeja. Istraga je bila veoma iscrpna i svakako je doprinjela kvalitetu samog filma.

Dobar kasting je svakako jedan od razloga zašto ovaj film dobro funkcionište. Džejk Džilenhol i Mark Rufalo su veoma raspoloženi kao opsesivni tragači za pravdom, a Robert Dauni Junior je odlično demonstrirao kako se ubica uvuče pod nečiju kožu. Ovu savršenu glumačku postavu upotpunjuju: Entoni Edvards koji je bio dobar izbor za deteltiva, Brajan Koks u ulozi istaknutog branioca Melvina Belija, kao i Džon Karol koji svojom glumom izaziva strah kod publike.

Prvog jutra u novoj godini filmski program nastavlja kultnom sagom o Hariju Poteru več od 09.40h. „Hari Poter i Red feniksa“ donosi neočekivani mračni obrt koji će dječaka čarobnjaka dovesti u sukob sa sopstvenim identitetom i ugroziti njegova prijateljstva dok nastavlja da se bori sa Onim čije se ime ne smije izgovoriti.

Popodne provedite uz koncert klasične muzike uživo iz Budve, koji je na programu od 13h.

„Svaki veliki mađioničarski trik sastoji se od tri dijela. Prvi dio zove se zalog: mađioničar pokazuje nesto obično, ali, naravno, ono to vjerovatno nije. Drugi dio zove se obrt. Mađioničar uzima nesto obično i učini da se s njim desi nesto neobično. Ako tražite tajnu…nećete je naći. Zato postoji treći dio – PRESTIŽ. To je dio sa preokretima, gdje ćete vidjeti nešto šokantno, što nikada ranije niste vidjeli.“ Upravo se ovim citatom i može opisati radnja ovog sjajnog filma Kristofera Nolana. Ne propustite “Prestiž” nakon Vijesti u 14.00!

Dobra atmosfera iz Budve nastavlja se koncertima Partibrejkersa i Van Gogh-a, koji su na programu od 21.00h, uživo na TV Vijesti.

Filmski maraton nastavlja iste večeri od 1.00h filmom “Mistična rijeka”. Potresna i slojevita drama duboko će vas zamisliti, rasvjetljavajući lične tragedije precizno psihološki razrađenih likova, otvarajući brojna pitanja, uglavnom bez odgovora, poput potrebe za osvetom, vlastitih trauma, odnosa prema prijateljstvu. Režiju potpisuje Klint Istvud, a u glavnim ulogama igraju Šon Pen, Tim Robins I Kevin Bejkon.

Horor dramu “Intervju sa vampirom”, koja okuplja sjajna glumačka imena poput Breda Pita, Toma Kruza, Antonia Banderasa. Vampir Luis priča svoju epsku životnu priču o ljubavi, izdaji, gladi i usamljenost novinaru koji mu isprva ne vjeruje, da bi zatim i sam bio uvučen u zavodljivu priču koja se proteže kroz dva vijeka.

Filmski program nastavlja i narednih dana na TV Vijesti sa filmovima „Uzlijetanje“, „Ljubav na ledu“, „Posljednja ljubav gospodina Morgana“, „Lijepi dani“, „U šetnji sa psom“, „Uprkos snijegu koji pada“, „Gospodin Niko“, ...

Najmljađi gledaoci uživaće u novogodišnjoj čaroliji - specijalnim izdanjima „Pčelice“ koja su na programu od ponedjeljka do srijede u 17.30h.

Bonus video: