Janjuševićima potrebna pomoć, strahuju da će im djeca potpuno izgubiti vid

Sedmogodišnja Anita i trogodišnji Radivoje od rođenja se bore sa teškim oštećenjem vida
7609 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2019. 20:58h

Novogodišnjim i božićnim praznicima najviše se raduju najmlađi. Međutim, u domu Mlađena i Mirjane Janjušević, koji imaju troje djece, ni ovih dana nema puno radosti.

Sedmogodišnja Anita i trogodišnji Radivoje od rođenja se bore sa teškim oštećenjem vida. Roditelji strahuju da bi djeca uskoro mogla potpuno da oslijepe.

"Problem je taj što su djeca sa velikom dioptrijom. Mali Radivoje sa minus 17 i 22, a mala Anita sa minus 20 na oba oka", kaže njihov otac Mlađen.

"Za dioptriju kažu da može naočarima da se koliko-toliko sanira, ali ni oni nisu sigurni baš, jer ne može da se skida djeci laserima dok napune 18 godina Neka sočiva se ugrađuju, ali u klinici za očne bolesti nisu nam ništa rekli, vjerovatno što vide da nemamo novca, pa zbog toga", dodaje majka Mirjana.

Janjuševići bi, da imaju novca, djecu odveli na neku evropsku kliniku, u nadi da se teška bolest očiju može zaustavitii. To je, ipak nemoguće od Mlađenovih 250 eura, koliko zarađuje u Komunalnom preduzeću i sa nagomilanim dugovima za dosadašnje liječenje djece i gradnju kuće u Ozrinićima.

"Zadužio sam se kreditno, imam 20.000 kredita da vraćam banci, najviše zbog djece."

Mali Radivoje i Anita vesela su i živahna djeca i dobri đaci.

"Radivoje je aktivan, snalazi se dobro, s obzirom koji problem u očima ima. Doktori su rekli da su mu oči veoma oboljele, skroz, očno dno, bez obzira na taj problem što ima, on je hiperaktivan i snalazi se i trči i sve. Anita pohađa prvi razred, odličan je đak, uz pomoć svoje učiteljice, asistenta i svoje doktorice Zorice Tončić", kaže Mirjana.

Janjuševićima je nekoliko puta pomagao Sindikat nikšićkog Komunalnog preduzeća, kao i Mlađenove kolege. Anitina doktorica Zorica Tončić obezbijedila je novac da se za oboje mališana kupe stakla za naočare, a nikšićka Optika „Mirković” nije im naplatila okvire.

"Nije bitno, koliko se bude prikupilo novca, raspitaćemo se još i u najjaču kliniku ćemo povesti djecu. Koliko god da se skupi dosta će biti za našu djecu. Ja se još jednom zahvaljujem svima, bez obzira koliki je dio novca, mali ili veći, jer nečije malo za našu djecu će značiti veliko", ističe Mirjana.

Ako želite da pomognete Janjuševićima da Anitu i Radivoja odvedu na liječenje u inostranstvo, to možete uraditi uplatom na broj žiro računa: 540-32117313-52 kod Erste banke, na ime Mlađen Janjušević

Bonus video: