Vil Smit u filmu "Ja sam legenda"

Robert Nevil je briljantni naučnik koji nije uspio da zaustavi smrtonosni virus koji je ubio skoro sve na Zemlji
1761 pregleda 1 komentar(a)
Vil Smit u filmu
Vil Smit u filmu

Film „Ja sam legenda“ sa Vil Smitom u glavnoj ulozi, čije glumačko umijeće apsolutno opisuje i sam naslov filma, na našem programu je večeras u 22:30h.

Smit igra Roberta Nevila, briljantnog naučnika koji nije uspio da zaustavi smrtonosni virus koji je ubio skoro sve na Zemlji, a ostale pretvorio u čudovišta. Robert je jedini preživjeli čovjek u uništenom Njujorku, možda i na svijetu, koji je na neki neobjašnjiv način imun na virus i očajnički pokušava da pronađe lijek koji bi poništio njegove učinke.

On duboko vjeruje da nije poslednji preživjeli i uporan je da pronađe ostale. Ali nije sam, iz sjenke vrebaju neprijatelji – mutirane žrtve apokalipse zaražene virusom čekaju da Nevil napravi kobnu grešku. Iako zna da je brojčano nadjačan i da mu ponestaje vremena, Nevila pokreće jedina, ali najveća nada za spas čovječanstva – da pronađe način da poništi virus pomoću sopstvene imune krvi.

Prema mišljenju kritike Vil Smit je sam odlično iznio ovu dramatičnu, postapokaliptičnu priču sa pomalo neočekivanim obrtom na kraju koji je itekeko ostavio utisak na gledaoce.

Interesantno je da je Smit imao gaf na konferenciji za novinare pred premijeru filma kada je slučajno otkrio kraj. Warner Bros je zamolio novinare i sve prisutne da ne objave tu informaciju, što je srećom uslišeno pa je kraj filma ipak ostao u tajnosti sve do premijernog prikazivanja u bioskopima.

S obzirom na to da je scenario za film nastao mnogo ranije u igri za reditelja bio je Ridili Skot, a za glavnu ulogu su razmatrani Arnold Švarceneger, Tom Kruz, Mel Gibson i Majkl Daglas. Na kraju je rola pripala Vil Smitu i donijela mu još jednu nominaciju za Oskara.

Još par zanimljivih informacija iza kulisa... Da li ste znali da je djevojčica koja glumi Nevilovu kćerku i u stvarnom životu kćerka popularnog glumca, a pas koji se pojavljuje u filmu je doveden iz azila? Iako nikada nije bio dresiran za svega par nedjelja je uspio savladati sve izazove, a Vil se za njega toliko vezao da je želio da ga udomi nakon završetka snimanja.

Ne propustite sjajan film „Ja sam legenda“ na TV Vijesti večeras od 22:30h.

Režiju potpisuje Fransis Lorens.

Bonus video: