Šta jedan Crnogorac radi u Amazoniji?

Čak 45 odsto ljudi ne stigne da uživa u zimskim čarolijama zbog povreda koje su česte i bolne. Je li broj povreda nastalih zbog pada na ledu povećan, ko bi trebalo posebno da vodi računa – pitamo dežurne ortopede u Urgentnom centru.
8036 pregleda 0 komentar(a)
Zečević u Amazoniji, Foto: Privatna arhiva
Zečević u Amazoniji, Foto: Privatna arhiva

Svi ponekad poželimo da odemo daleko od civilizacije, gdje bi zaboravili na mobilne telefone, svakodnevne obaveze, stres, društvene mreže, ali rijetko ko bi se usudio da boravi u uslovima koji su često surovi.

Umjesto atraktivnih plaža Južne Amerike, Cetinjanin, Filip Zečević izabrao je avanturu u Amazonskoj prašumi, jedinoj preostaloj "netaknutoj" divljniji na zemlji. Tokom dva ipo mjeseca u indijanskom plemenu, osjetio je izazove domorodačkog života.

Šta je sve preživio na ovoj nesvakidašnoj ekspediciji, čime se hranio, te kako izgleda život daleko od moderne civilizacije?

U jutarnjem programu TV Vijesti, u četvrtak, 10. januara, pogledajte i sljedeće teme:

  • Od trenutka kada padne prvi snijeg pa do početka proljeća, sve zdravstvene ustanove imaju pune ruke posla sa prelomom i uganućima. Je li broj povreda nastalih zbog pada na ledu povećan, ko bi trebalo posebno da vodi računa – pitamo dežurne ortopede u Urgentnom centru.
  • Mala škola kršenja patrijarhata – o čemu je zapravo riječ?
  • Na koji način da djetetu pružite najbolje, a da ne zaboravite na sebe?
  • Ljubiteljima magije na ledu donosimo savjete instruktora kako pravilno klizati.

Bonus video: