Prilika koja se ne smije propustiti

Film se djelimično zasniva na istinitoj priči o zamjenskim igračima koje su angažovali vlasnici kluba za vrijeme štrajka profesionalnih igrača
415 pregleda 0 komentar(a)
Zamjene
Zamjene
Ažurirano: 11.01.2019. 14:49h

Petak veče od 20 časova šačuvajte za zabavnu i dinamičnu sportsku komediju „Zamjene“, čiji je glavni protagonista miljenik među holivudskim glumcima, Kijanu Rivs.

Kada razmaženi igrači vašingtonskog ragbi tima Sentinels otpočnu štrajk, vlasnik kluba Edvard O’Nil poziva nekadašnjeg trenera, penzionisanog Džima Mekgintija, da okupi zamjenski tim kako bi se sezona okončala. Mekginti pristaje uz jedan uslov, da se niko, pa ni sam O’Nil ne miješa u njegov odabir igrača.

Ipak, treneru predstoji težak zadatak da od potpunih autsajdera napravi ekipu adekvatanu za nastavak takmičenja.

Sastav koji će činiti novi tim je krajnje zanimljiv: dva brata repera, bivši robijaš, čuvar prodavnice, jedan gluvonijemi igrač, nekadašnji sumo rvač, predvođeni kapitenom Šajnom Falkom (Kijanu Rivs), koji ima zadatak da stvori složnu ekipu i razvije timski duh nakon što je i sam odustao od ragbija poslije poraza u jednoj važnoj utakmici. Ono što ovaj neobičan tim motiviše je činjenica da nemaju šta da izgube, jer su oni samo obična grupa radnika koja je dobila svojih par minuta slave mijenjajući profesionalne igrače.

Da li će zamjenski ragbi tim iskoristiti svojih pet minuta slave i da li će Falko zgrabiti drugu šansu koja mu se ukazala, gledajte na našem programu u petak od 20h.

U glavnim ulogama: Kijanu Rivs, Džin Hekman, Bruk Langton.

Režija: Hauard Dojč

Bonus video: