Kako do posla u pedesetim?

Prije trideste nerijetko vam kažu da ste premladi za važne stvari. U pedesetim vam ne govore otvoreno da ste stariji, ali suočeni ste sa odbacivanjem zbog godina.
2401 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Potraga za poslom u današnje vrijeme je vrlo stresan proces koji, nažalost, može potrajati jako dugo. Cijeli proces je još teži ako je osoba nešto starija, jer poslodavci gotovo redovno traže mlađe zaposlene.

Čak i statistika govori da osobe u srednjim godinama traže duže posao od mladih.

U Crnoj Gori mnogo je nezaposlenih koji još ne mogu u penziju, a poslodavci ih ne žele, jer imaju četrdeset i više godina.

Međutim, dok u mnogim zapadnim zemljama mnogi tad upisuju fakultete, kod nas je česta zamjerka da ne vladaju modernim vještinama, ne znaju da vladaju na računaru, ili da govore strane jezike.

Kako, ipak, doći do posla, posebno nakon otkaza, te smiju li poslodavci da pitaju kandidate za godine, je li rješenje u samozapošljavanju?

U Jutarnjem programu TV Vijesti u srijedu, 13. februara, saznajte i:

  • Agrobudžet za 2019. godinu veći je za 12 miliona eura. Podrazumijeva li to i veće subvencije, te kakvu podršku mogu očekivati mladi poljoprivrednici, pitamo predstavnike Ministarstva poljoprivrede. Ukoliko imate pitanja, šaljite nam na mail boje.jutra@gmail.com ili putem naše Facebook stranice.
  • Na koji način se učenici srednje Medicinske škole bore protiv vršnjačkog nasilja?
  • Hoće li se problem prilaza vrtiću Palčica u Gornjoj Gorici riješiti?
  • Stoni tenis osim što pruža dobru zabavu, istovremeno razvija i koordinaciju pokreta. Igraju li ga mlađe generacije?

Bonus video: