KADIĆ BOJANIĆ KAZALA DA SU VIJESTI NA METI JER POŠTUJU PRAVO JAVNOSTI DA ZNA

Ambasadorka SAD u posjeti Vijestima: O medijskoj sceni, napadima...

Izvršna direktorica Vijesti je iskoristila priliku da Rajzing Rajnke upozori na situaciju na crnogorskom medijskom tržištu koje je, kako kaže, potpuno urušeno
4119 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka sa američkom ambasadorkom, Foto: Savo Prelević
Sa sastanka sa američkom ambasadorkom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2019. 17:37h

Ambasadorka SAD u Podgorici, Džudi Rajzing Rajnke, posjetila je danas Vijesti.

Ona se sastala sa izvršnom direktoricom ove medijske kuće Marijanom Kadić Bojanić, predsjednikom borda direktora Željkom Ivanovićem, glavnim urednikom nezavisnog dnevnika Vijesti Srdanom Kosovićem i direktoricom Centra za istraživačko novinarstvo, Milkom Tadić Mijović.

Oni su sa ambasadorkom Rajnke razgovarali o crnogorskoj medijskoj sceni.

Vijesti su na meti, ocijenila je Kadić Bojanić, jer poštuju pravo javnosti da zna, i o aferama izvještavaju otvoreno i profesionalno.

Posjeta Rajnke je, kaže ona, važna i zbog činjenice da je najveći pojedinačni vlasnik sve tri platforme - novine, portala i televizije Vijesti - američki fond MDIF koji podržava profesionalne medije širom svijeta.

Kadić Bojanić je iskoristila priliku da američku ambasadorku upozori na situaciju na crnogorskom medijskom tržištu koje je, kako kaže, potpuno urušeno.

"Kad je urušeno medijsko tržište, onda je vrlo teško praviti održive medije, a u takvoj situaciji postoje, naravno, i oni mediji koji se vrlo lako odaju, da tako kaže, uticaju raznih centara moći, dobijaju veći novac nego što je njihova zapravo tržišna snaga, i samim tim bivaju ugroženi mediji koji na profesionalan i etički prihvatljiv način rade svoj posao", kazala je izvršna direktorica Vijesti, Marijana Kadić Bojanić.

Nastavak napada na Vijesti je, kako je kazala, takođe bio jedna od tema razgovora sa ambasadorkom SAD.

"Pored hakerskih napada kojima smo izloženi sada već mjesec dana, podsjećam i na to da će u maju biti godinu dana od pokušaja ubistva naše koleginice, novinarke Olivere Lakić, a još uvijek nemamo bilo kakve indicije ko bi mogao da stoji iza tog pokušaja ubistva", rekla je Kadić Bojanić.