Zeta: Opozicioni odbornici traže vanrednu sjednicu zbog "Koverte"

U zetskoj opoziciji smatraju da DPS nema legitimitet da upravlja Zetom i traže ostavke lokalnih funkcionera
1514 pregleda 1 komentar(a)
Opozicioni odbornici u Zeti
Opozicioni odbornici u Zeti

14 opozicionih odbornika u Skupštini Gradske opštine Golubovci zatražili su vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta zbog afere ''Koverat'' u kojoj je glavni akter njihov komšija Slavoljub Stijepović.

"Smatramo da predstavnici DPS-a u lokalnom Paralamentu su izgubili demokratski legitimitet i da nemaju pravo da odlučuju o sudbini Zete i Zećana. Ne možemo da priznamo vlast u Zeti koja počiva na kupovini ljudskih duša na progonu, zastrašivanju, ucjenama i drugim metodama kriminalne hobotnice", kazala je Slađana Kaluđerović iz SNP-a.

Opozicioni odbornici podsjetili su da je bivši predsjednik Skupštine Opštine Golubovci Milenko Maraš nedavno medijima saopštio kako je Stijepović dao 47 i po hiljada eura da se podijeli izbornim štabovima DPS-a u Zeti. Tvrde da su pare preuzeli aktivisti DPS-a.

"Nadam se da će presjednik Skupštine u predviđenom roku zakazati sjednicu, jer se među 20 aktivista DPS-a nalaze 3 sadašnja odbornika DPS-a i lično pozivam bivšeg gradonačelnika Miga Stijepovića, bivšeg predsjednika SO Miću Maraša i bivšeg predsjednika gradske opštine Duška Radonjića da se pojave na toj sjednici da ukrstimo koplja i da kažemo jedni drugima što imamo u lice", navodi Mihailo Asanović (DF).

Zato smatraju da bi bilo moralno da lokalni funkcioneri podnesu ostavke.

"I time zaštite Zetu od dodatne sramote + kako bi se stvorili uslovi da se raspišu prvi slobodni i fer izbori u Zeti", dodaje Kaluđerović.

Ako se sjednica ne održi, ne isključuju ni radikalnije poteze.

"Prvo bojkot opštine Golubovci, a onda i okupljanje poziv građanima Zete na okupljanje ispred ovoga doma", predlaže Miroslav Brajović iz DF-a.

Zahtjev za sazivanje sjednice podnijeli su predstavnici DF-a, SNP-a i URE a ako sjednice ipak bude, očekuju i prisustvo odbornika Demokratske Crne Gore.

Bonus video: