Opozicioni poslanici podnijeli krivične prijave protiv Kneževića, Stijepovića, Đukanovića i Katnića

U DF kažu da je kompletnoj javnosti, potpuno jasno o čemu se radi, ali da je njihova namjera da vide šta će u konkretnom slučaju uraditi državni organi
3504 pregleda 8 komentar(a)

Dvadeset dva poslanika opozicije, iz DF-a, SNP-a i Ujedinjene Crne Gore, podnijeli su Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića. U ovom dijelu opozicije smatraju da su njih četvorica izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela I zloupotreba službenog položaj.

“Sjećate se da smo mi u oktobru 2017 potpuno razotkrili čemu o čemu se radi , sve je to znao specijalni tužioc, I ništa nije uradio, nego se trudio da ojača I onako nedostatak o aferi Državni udar. Specijalni državni tužilac je napravio teška krivična djela , tešku zloupotrebu položaja”, kaže Milutin Đukanović iz DF-a.

U DF kažu da je kompletnoj javnosti, potpuno jasno o čemu se radi, ali da je njihova namjera da vide šta će u konkretnom slučaju uraditi državni organi.

“Danas je izašlo jedno vrlo nemušto saopštenje Tužilaštva, u kome Tužilaštvo kaže da ukoliko bude krivičnog djela neko će odgovarati. Pa zar je moguće da ako ima krivičnog djela neko ne odgovara. Znači tužilaštvo i takvu mogućnost ostavlja, što dovoljno govori kakve su institucije Crne Gore”, ocjenio je Đukanović.

Zbog afere Koverat, SDP je danas Skupštini podnijela inicijativu za kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića. U toj stranci traže da se saslušanje održi pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i upavu I Odobrom za bezbjednost

"Da vidimo kako postupaju državni organi koji su najodgovorniji u ovom poslu u navedenom slučaju . Očekujemo da će naše kolege podržati navedenu inicijativu, i da ćemo do kraja dobiti informacije koje će biti bitne za poslanike I za Skupštinu Crne Gore koja mora ostvarivati svoju kontrolnu ulog”, poručuje portparol SDP-a, Mirko Stanić.

Na pitanje zbog čega SDP nije želio da zajedno sa ostatkom opozicije podnese krivičnu prijavu koju je predložio DF, Stanić odgovara.

“Mislimo da je obaveza svih državnih organa da postupaju u skaldu sa svojim ovlašćenjima, a svakako da će im dodatni pdostrek biti navedena krivična prijava"

Iz DF poručuju da generalno podržavaju sve inicijative vezane za ovaj slučaj.

Bonus video: