6.000 TURISTA U PRVIM DANIMA 2019.

Dobar start sezone: Na Žabljaku najviše gostiju iz Albanije, Hrvatske i Kine

Posjetioce je na Žabljaku ove godine poslužilo dobro vrijeme, a za one koji ne uživaju u vožnji na skijama ili bordu, Žabljačani preporučuju šetnju krpljama
1544 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa Žabljaka
Detalj sa Žabljaka

Na Žabljaku se za Novu godinu tradicionalno tražio

krevet više, kažu u turističkoj organizaciji. Dobra posjećenost nastavila se i u januaru, pa je u prvoj sedmici ove godine prijavljeno šest hiljada noćenja a i dalje je najviše domaćih gostiju.

"Ove godine smo imali primjetan porast gostiju iz Albanije. Tu su standardno gosti iz Srbije, ali imamo ogroman broj gostiju iz Duborvnika, iz Hrvatske, ove godine i svakako u ovom periodu zimske sezone imamo veliki broj gostiju iz Kine", navodi Miljana Pješivac iz TO Žabljak.

Nije bilo problema sa snabdijevanjem strujom i vodom a za razliku od prethodne, ove sezone je sniježne padavine pratila i odgovarajuća temperatura, što je išlo na ruku skijašima.

"Jedine primjedbe su se odnosile na neorganizovanje ski autobusa ove godine, koji će besplatno prevoziti skijaše od centra grada do skijališta Javorovača i Savin kuk, ali i to smo završili i otklonili", dodaje Pješivac.

Slabiji skijaši na Žabljaku mogu da se oprobaju i u tradicionalnoj šetnji krpljama.

"Može dosta i da se doživi i da se vidi, pogotovo taj dio Durmitora koji je zimi zatvoren da tako kažem, ali sa krpljama može da se ode da se vidi i taj dio u tom zimskom ambijentu. Šta onda kad se umorimo? Ništa, na čaj ili na kuvano vino...", kaže Zoran Vojinović iz Gorske službe zaštite i spašavanja.

Iz žabljačke opštine obećavaju još bolju zimsku sezonu sljedeće godine.

"Na proljeće će otpočeti radovi na skijalištu Savin kuk, nova žičara šestosjed, zatim sistem za osnježavanje, tako da ćemo sljedeću zimu dočekati mnogo spremniji, sa novom infrastrukturom", najavio je Veselin Vukićević, predsjednik Opštine Žabljak.

Žabljačane ove godine očekuje širenje hotelskih kapaciteta, a u toku je i izgradnja hotela Durmitor vrijedna 20 miliona eura, dok je vojni kompleks Mediteran izdat u dugoročni zakup.

Preporučujemo za Vas