SRIJEDA U 20.00h

Đuro Ostojić u Dnevnici: Mnogi žele da pomognu, potrebna je samo inicijativa

Bivši košarkaški as pomagao je Narodnoj kuhinji u Baru
3126 pregleda 1 komentar(a)
Fabrika ideja
Fabrika ideja
Ažurirano: 22.01.2019. 11:44h

Nekada je pod košem koristio asistencije svojih saigrača i upisao se u srca navijača, sad je odlučio da on asistira onima kojima je potrebna pomoć. Đuro Ostojić, poznati crnogorski košarkaš i nekadašnji krlini centar Mornara, Lovćena, Budućnosti i Partizana između ostalih, glavna je zvijezda naredne epizode “Dnevnice”, koja se prikazuje srijedom od 20 časova na televiziji “Vijesti”.

“Ne pratim previše televiziju, tako da osim par segmenata nisam imao jasnu sliku kako funkcioniše sama emisija. Čuo sam svakako za nju i koja je svrha emisije i normalno da svako podržava takav vid pomoći ljudima kojima je to potrebno. Nisam realno imao nikakva posebna očekivanja, samo želju da pomognem ljudima na najbolji način”, objasnio je Ostojić kako je ušao u emisiju.

Karijeru je završio 2011, a sad obavlja funkciju potpredsjednika košarkaškog kluba “Mornar” iz njegovog Bara, koji bilježi sve veće uspjehe. On se pridružio nizu sportista i drugih poznatih ličnosti koji su dali svoj doprinos kroz “Dnevnicu”. Kaže da mu poslovi koji su mu dati nisu bili teški, jer se potrudio da sa ekipom učini emisiju što zanimljivijom.

“Tako da neke stvari koje su rađene možda i ne ocrtavaju moj karakter, ali sam se trudio da obavim posao na najbolji mogući način. Možda mi je najzanimljivije bilo na gradilištu”, dodao je Ostojić.

On je objasnio i zbog čega mu je taj posao bio najinteresantniji od svih dodjeljenih.

“Zbog nekih afiniteta koje imam prema tim sitnim radovima, tačnije ne znam dal’ imam afiniteta, ali imam želju da tako nešto radim, uvijek nešto čačkam po kući, pomalo popravljam... Ima, normalno, stvari u kojima se ne snalazim najbolje, ali bože moj, ne može čovjek biti u svemu dobar (smijeh). Super je ako čovjek u životu nađe jednu stvar kojom želi da se bavi i da je radi kako bi trebalo”, zaključuje bivši košarkaški as.

Ni druge uloge, osim one na gradilištu, mu nisu bile teške, a djelimično je otkrio što ćemo gledati od njega u narednoj “Dnevnici”.

“Dobro, to su svakodnevni poslovi, u automehaničarskoj radnji, usluga u restoranima, čišćenje po hotelima... Kao što rekoh, trudio sam se da ih obavim najbolje što mogu, a koliko sam uspio u tome, vidjeće gledaoci”, zaključio je on. Za razliku od većine drugih epizoda “Dnevnice”, kada su gosti obično pomagali porodicama kojima je ta pomoć potrebna, Ostojić je prikupljao novac za Narodnu kuhinju u Baru koju je pokrenula NVO “Žene Bara”.

“Dostavljaju im jedan obrok tokom dana i funkcioniše već duže vrijeme, ali zvanično dva mjeseca. Sigurno da su na najbolji mogući način skrenuli pažnju kako bi trebalo pomoći ljudima koji su u nevolji i iz te emisije sam izašao pun poštovanja prema tim ženama koje su takođe pokazale inicijativu. Siguran sam da dosta nas želi da pomogne koliko je u mogućnosti, ali kod ljudi je dosta teško napraviti onaj prvi korak, fali ta inicijativa. One su u tome uspjele i želim da ih podržim i ovim putem, da nastave tako, jer stvarno rade veliku stvar za ljude kojima je potrebna hrana u Baru”, skrenuo je pažnju bivši košarkaš.

Ostojić je istakao da su emisije poput “Dnevnice” vrlo bitne, te da su prave zvijezde emisije upravo “Žene Bara”, a ne on.

“Svaka humanost bi trebalo da bude istaknuta. Zato bih još jednom da skrenem pažnju na ove žene koje su sve to organizovale, jer ja sam samo neko ko je prošao kroz to, da tako kažem. Prave zvijezde jesu one, jer su uspjele da se organizuju i pomognu drugima. Takve stvari je uvijek potrebno istaći i pomoći ljudima”, zaključio je Ostojić.

Ne propustite novo izdanje emisije "Dnevnica" srijedom od 20.00h.