Porodica i prijatelji stradalih i povrijeđenih na Bioču položili vijence na spomen obilježje

Vrijeme prolazi, ali ne i bol – ona nastavlja da izjeda. Oni koji su 2006. sahranili svoje najmilije utjehu ne mogu naći jer tvrde da nisu procesuirani svi odgovorni.
679 pregleda 1 komentar(a)
Sa polaganja vijenca na spomen obilježje, Foto: Printscreen
Sa polaganja vijenca na spomen obilježje, Foto: Printscreen

U mjestu Bioče prije 13 godina dogodila se stravična željeznička nesreća kada je lokalni voz, koji je saobraćao iz Bijelog Polja ka Podgorici i Baru, na izlasku iz tunela iskliznuo iz šina I survao se u provaliju. 47 osoba je stradalo , a više od 200 je povrijeđeno. Zbog nesreće osuđen je samo mašinovođa Slobodan Drobnjak, pa porodica i prijatelji stradalih pozivaju Tužilaštvo da ponovo otvori slučaj I procesuira sve odgovorne za ovu tragediju.

Porodica i prijatelji stradalih i povrijeđenih položili su vijence na spomen obilježje.

Vrijeme prolazi, ali ne i bol – ona nastavlja da izjeda. Oni koji su 2006. sahranili svoje najmilije utjehu ne mogu naći jer tvrde da nisu procesuirani svi odgovorni.

“Odgovorni i dalje mogu biti neodgovorni, nesposobni, neobučeni, nepripremljeni, nestručni, da bez posljedica obavljaju poslove koje im neko naredi, a oni prohvate da rade i time ugrožavaju bezbjednost I slobodu, život građana”, rekao je Vesko Vlahović iz NVO Voz neprebola.

Zato Goran Vojinović koji je 23. janura 2006. godine izgubio sina poziva nadležne da ponove sudski postupak i kazne sve odgovorne. Traže i pomoć porodicama stradalih i preživjelim putnicima.

SINK: Goran Vojinović, predsjednik NVO Voz neprebola

“Ne vidim razlog zašto i Vlada gospodina Duška Markovića ne da zeleno svjetlo za formiranje Radne grupe od 3, 4 člana gdje bi se na jedan zakonski način pregledali, dostavili validni zahtjevi članova NVO koji se tiču prije svega zdravstvenog stanja, ekonomskih problema i socijalnih problema. Drugi dio koji je za nas jako bitan tiče se konkretno istine o željeznilčkoj nesreći”, kazao je Goran Vojinović iz NVO Voz neprebola.

Iz Vlade stižu obećanja da će tako i biti.

“Razgovaraću sa premijerom i ne vidim razlog da se ne formira interresorna grupa iz raznih ministarstava i da se pokuša pomoći", rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Iz nevladine organizacije Voz neprebola traže i da se u Skupštini formira Anketni odbor koji će preispitati kako je vođen prethodni sudski postupak.

Zbog nesreće na Bioču mašinovođa Slobodan Drobnjak osuđen je na šest godina zatvora, a 11 zaposlenih u željeznici oslobođeno je odgovornosti.