"PRVI ČOVJEK DRŽAVE NE PLAĆA POREZ"

Milovac: Đukanović šalje poruku da ovo nije pravna država

“Sve te pojedinačne afere i Koverta i pokrivanje duga na kreditnoj kartici govore o tome da postoje dokazi da je korupcija u Crnoj Gori zastupljena na visokom nivou i da je Đukanović nosilac te korupcije," kazao je Milovac
2244 pregleda 4 komentar(a)

Time što nigdje nije naveo da mu je Atlas banka platila dug na kreditnoj kartici u iznosu od najmanje 16.741,24 eura kao ni to što je imao VIP revolving karticu, predsjednik države Milo Đukanović, kao javni funkcioner, nije prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, zaključila je nadležna Agencija.

"Nije povrijedio odredbe zakona koje se odnose na primanje poklona u vršenju javne funkcije. Agencija podsjeća da član 6 Zakona o sprječavanju korupcije propisuje definiciju poklona, odnosno da poklon obuhvata stvar, pravo ili uslugu stečenu, odnosno izvršenu bez naknade i svaku drugu korist koja se daje javnom funkcionera ili povezanom licu sa javnim funkcionerom, u vezi sa vršenjem javne funkcije", saopštili su iz ASK.

Izjašnjenje ASK u MANS-u vide kao nastavak pokušaja direktora Agencije, Sretena Radonjića da opravdava Đukanovićeve nezakonitosti.

“Sve te pojedinačne afere i Koverta i pokrivanje duga na kreditnoj kartici govore o tome da postoje dokazi da je korupcija u Crnoj Gori zastupljena na visokom nivou i da je Đukanović nosilac te korupcije," kazao je Dejan Milovac iz MANS-a.

Đukanović je, inače, u sinoćnjem saopštenju naveo kako je iz "spinovanog" teksta u Vijestima saznao da nije izmirio dug na kartici u Atlas banci

“S obzirom da za dug nijesam znao, niti sam o njemu od banke ikada obavještavan, samim tim nijesam nikome mogao ni dati odobrenje da ga u moje ime izmiri. Već sam u kontaktu s bankom u kojoj provjeravam vjerodostojnost informacije o dugu i tražim instrukciju na koji način da izvršim tu svoju obavezu, ako ona stoji", rekao je Đukanović.

Ali ovo nije jedini primjer predsjednikove zaboravnosti, kada je isplata dugova u pitanju.

Uprava lokalnih javnih prihoda budvanske opštine pokrenula je prije mjesec postupak prinudne naplate poreskog duga od 192 hiljade eura, protiv kompanije „Global Montenegro“, koju je Milo Đukanović osnovao Vukom Rajkovićem, jer za protekle tri godine nije platila porez na nepokretnost.

U MANS-u kažu da ovo pokazuje da prvi čovjek države zato nije uzoran građanin kakvim želi da se predstavi.

“Kad je u pitanju vraćanje državi ono što je njeno, Đukanović nije baš neki patriota. Kada prvi čovjek države ne plaća porez odnosno krši zakone i pritom biva nekažnjen, šalje se poruka građanima da Crna Gora nije pravna država, a kada pogledate prosječnog građanina koji mora da plati i poreze i dug prema bankama biva kažnjen. Znači sa najviše adrese u državi se šalje poruka da zakon nije isti za sve", rekao je Milovac.

Đukanovićevim kreditnim karticama u Atlas banci Knežević se bavio i u današnjoj instagram objavi.

Preporučujemo za Vas