Razmislite dva puta prije nego donesete odluku

Neobična i kompleksna egzistencijalna priča koja izlazi iz okvira realnog
1002 pregleda 0 komentar(a)
TV Vijesti screenshot
TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 25.01.2019. 15:01h

Da li ste se ikada zapitali kako bi izgledao vaš život i da li bi sve bilo isto da ste u datim momentima donosili drugačije odluke i pravili drugačije izbore?

Upravo ova filmska priča centrira se oko poslednjeg smrtnika na Zemlji starog gotovo 12 decenija, koji na samrtnoj postelji priča svoju životnu priču novinaru. Prisjećajući se prošlosti, Niko se fokusira na ključne događaje koji su bili njegove životne prekretnice.

Ono što zbunjuje gledaoca jeste činjenica da Niko govori o alternativnim životnim putevima koji mijenjaju njegovu životnu sudbinu u zavisnosti od odluke koju on donese. Ovaj genijalan film, sa značajnim primjesama filozofije, stalno naglašava temu mogućnosti izbora, važnosti I bezvrijednosti odluka I pokazuje da ponekad kompleksnost izabranog zavisi od pukih slučajnosti.

Ovo krajnje neobična, egzistencijalna priča koja izlazi iz okvira realnog predstavlja koktel sjećanja, snova i koja će vas zamisliti i možda stimulisati da dva puta razmislite prije nego što donesete važnu životnu odluku.

Van Dormael, režiser koji je 1991. dobio Oscara za “Tota heroja”, potrošio je sedam godina i 35 miliona dolara da bi snimio jedan od najneobičnijih evropskih filmova, krajnje nesvakidašnjeg koncepta.

U glavnim ulogama: Džared Leto, Sara Poli, Dijana Kruger…

“Gospodin Niko” na našem programu je večeras od 22.30h.

Bonus video: