Policajac koji ne poštuje zakon

„Skjavone je jedan od meni najbližih likova koje sam ikada igrao!“
10738 pregleda 0 komentar(a)
Imdb
Imdb
Ažurirano: 25.01.2019. 15:08h

Prva sezona serije „Roko“ emitovana je 2016. godine u Italiji, a nakon odlične povratne reakcije, s obzirom na to da je u prosjeku svaku epizodu pratilo oko 3,3 miliona ljudi, što je 13 odsto italijanske publike, produkcija je dobila zeleno svijetlo za snimanje druge sezone.

U glavnoj ulozi je Marko Đalini, italijanski glumac, rođeni Rimljanin. Bol koja nikada nije prevaziđena, jednostavno mladalačko doba, skromno porijeklo, na stotine različitih radnih mjesta, zatim svijetla reflektora i iznenadna slava, stvari su koje karakterišu ovog šarmantnog pedesetšestogodišnjaka.

Iz braka sa Loredanom Đalini ima dva sina Dijega i slučajno, ili možda ne, Roka. Međutim, ovog markantnog glumca život nije mazio pa 2011. godine ostaje bez svoje žene. „Smrt moje supruge i majke moje djece je događaj sa kojim se ni oni ni ja nismo nikada pomirili. Nikada nismo ni razgovarali o tome, nismo zajedno išli na groblje, u stvari, za sedam godina otišao sam dva puta. Imam fotografije kod kuće, ali ih ne gledam, ona je sa mnom uvijek u mojim sjećanjima, u sobi, na putovanjima po Barseloni, u svemu onome gdje više neće biti“, istakao je Đalini.

Njegov privatni život skoro se podudara sa likom iz serije Roko. Iako u privatnom životu nije policajac, izgubio je ženu, kao i detektiv iz serije i živi sa bolom koji ne jenjava. Sličnost je potvrdio i sam Marko u jednom intervjuu: „Skjavone – to sam zapravo ja! Mislim da je taj lik pisan o meni. Nisam policajac, ne želim ni otkriti svoj alter ego, ali Skjavone je jedan od meni najbližih likova koje sam igrao“, naveo je Marko.

Marko Đalini u svijet glume ulazi sa 22 godine. 1985. godine je upisao Fakultet dramskih umjetnosti u Rimu. U saradnji sa brojnim velikanima iz sfere sedme umjetnosti, dolazi do svog prvog debitantskog filma „Naredne godine idem u krevet u deset“ iz 1995. godine. Nakon toga pristizale su brojne uloge, manje ili više poznate. Jedna od zapaženijih je uloga u filmu „Posljednja Nova godina“ u kojem glumi supruga jedne od najljepših žena današnjice, Monike Beluči.

2012. godina je donijela mu je dvije značajne nagrade i to Nastro d'Arđendo, za najbolju sporednu ulogu u seriji „ACAB – All Caps Are Bastards“, i nagradu za ličnost godine od strane najpoznatijeg italijanskog filmskog časopisa Ciak.

U njegovoj karijeri, koja još uvijek traje, nizali su se i, i dalje se nižu naslovi brojnih filmova ali i serija. Neki od posljednjih iz 2018. su: „Forgive us our debts„ i „Io sono tempesta“.

Od ponedjeljka do četvrtka, na programu Televizije Vijesti pratite seriju "Roko" u kojem Marko Đalini glumi anti-konvencionalnog policajca, rođenog iz pera Antonija Manzinija.

Sve epizode serije snimane su u živopisnoj alpskoj dolini Aosta, gdje se radnja serije i odvija.

Bonus video: