Vrijeme je da finalne igre kviza Eumetrija počnu

Finalisti učenici Rožaja, Bijelog Polja i Cetinja
357 pregleda 0 komentar(a)
TV Vijesti
TV Vijesti
Ažurirano: 25.01.2019. 16:00h

Iz nedjelje u nedjelju, na putovanju kroz istoriju i geografiju evropskog kontinenta, obnovili smo naše znanje, zabavljali se ali i takmičili. Najuspješniji takičari će se u ovoj emisiji boriti za prvo mjesto. Ipak, svi koji su učestvovali mogu da se pohvale da su naučili najvažnije činjenice o funkcionisanju Evropske unije i zivotu u njoj.To im svakako otvara vrata novim prijateljstvima, novim kulturama i novim mogućnostima.

Kroz deset prethodnih emisija upoznali ste takmičare iz dvadeset crnogorskih škola, njih šezdeset ali i njihove mentore koji su požrtvovano radili sa njima.

Vrijeme je da takmičari pokažu svu snagu svog znanja, timski duh ali i borbenost.

Tri ekipe koje su se izdvojile dolaze iz Rožaja, Bijelog Polja i Cetinja. Samo jedan tim će ponijeti titulu najuspješnijeg i otputovati u Brisel.

Da bi sve proteklo u znaku fer pleja pobrinuće se žiri u sastavu: predsjednica žirija Plamena Halačeva (šefica sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori), Aleksandar Drljević (glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom) i direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

Kviz realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa TV Vijesti, uz podršku Ministarstva sporta, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva prosvjete, EU Info centra i UNDP-ja.

Regularnost kviza pratiće pažljivo dobro odabrana komisija koju u svakoj čini njegova ekselencija ambasador zemlje članica Evropske unije u CG, predstavnici pregovaračke strukture ili predstavnici vlade i predstavnici Centra za građansko obrazovanje.

Ne propustite priliku da saznate iz kojeg grada nam dolazi tim koji će biti najuspješniji i koji će odnijeti titulu pobjednika I uživati u Briselu. Budite uz Televiziju Vijesti u nedjelju od 17.30h.

Bonus video: