Tinejdžeri sve više koriste ljekove za smirenje: Zašto?

Druga žrtva virusa gripa tipa A1. Ima li razloga za zabrinutost, pitamo Danijelu Stojanović, specijalistu infektologa iz KCCG
1186 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dok se odrasli bore sa finansijskom krizom, skupljim režijama, ratama kredita i drugim egzistencijalnim brigama, djeca tonu u depresiju.

Istraživanje NVO Juventas pokazalo je da čak 17 odsto mladih, učenika i učenica od prvog do trećeg razreda srednje škole, koristi ljekove za smirenje. Najčešće su to bensedin, ksalol i diazepam, koji su najčešće propisani starijim ukućanima.

Zašto mladi sve više posežu za antidepresivima, šta im izaziva stres, kome se mogu obratiti i osjećaju li da mogu pričati o svojim problemima sa roditeljima?

U jutarnjem programu TV Vijesti, u ponedjeljak, 28. januara, biće riječi i o sljedećim temama:

  • Druga žrtva virusa gripa tipa A1. Ima li razloga za zabrinutost, pitamo Danijelu Stojanović, specijalistu infektologa iz KCCG. Pitanja za rubriku "Savjeti ljekara", možete poslati na mail: boje.jutra@gmail.comili putem naše Facebook stranice.
  • Provjeravamo i da li su u vrtićima pooštrili mjere zbog virusa gripa?
  • 22 odsto djece i 43 odsto roditelja nije pročitalo nijednu knjigu u posljednih godinu dana – šta nam to govori, pitamo mlade reportere.
  • Upoznajte Rajka Šćepanovića, iz Kolašina, koji pravi drveno posuđe u kojem se obično servira kačamak.

Uživo sa terena:

  • Kako izgleda prva marko bašta u Podgorici?
  • U posjeti vrtiću "Srcolovka" – koji su nedostaci uklonjeni?

Bonus video: