Glavatović se predao podgoričkoj policiji: Branio se ćutanjem

Advokat ne isključuje mogućnost da Glavatović sa tužilaštvom potpiše sporazum o priznanju krivice
9366 pregleda 1 komentar(a)
Advokat osumnjičenog u razgovoru sa novinarkom TV vIjesti
Advokat osumnjičenog u razgovoru sa novinarkom TV vIjesti
Ažurirano: 28.01.2019. 20:47h

Dok su policajci tragali za 21-godišnjim Podgoričaninom Stevanom Glavatovićem, osumnjičenim da je glumeći javnog izvršitelja Veselina Šćepanovića, pokušao ukrade dva miliona eura Opštine Bar, deponovana u Lovcen banci, Glavatović se u pratnji advokata, prijavio podgorickoj policiji.

"On je bio nedostupan dva-tri dana Upravi policije i on se danas dobrovoljno u mom prisustvu prijavio Centru bezbjednosti Podgorica. Branio se ćutanjem nije iznosio svoju odbranu. Biće zadržan do njegovog zadržanja kod Osnovog državnog tužioca u Podgorici. Vidjećemo da li će se braniti ćutanjem ili će ipak iznieti svoju odbranu kod tužioca, za sada ja o tome ne bih govorio", kazao je advokat osumnjičenog, Božo Milonjić.

Milonjić nije želio da iznosi druge detalje, ali je objasnio za šta se tačno tereti njegov branjenik.

"Za ovo krivično djelo koje se njemu stavlja na teret krivično djelo prevare iz člana 244 stav 4, zaprijećena je kazna zatvora od dvije do deset godina zatvora", navodi Milonjić.

Advokat ne isključuje mogućnost da Glavatović sa tužilaštvom potpiše sporazum o priznanju krivice.

Prema onome što je javnosti do sada poznato, on se sumnjiči da je falsifikovanim nalozima o izvršenju najprije prenio dva miliona eura na lažni račun, a potom na svoju firmu. Osumnjičeni Glavatović nedavno je izašao iz zatvora.

Bonus video: