Olja sa četiri kćerke živi u mraku: Jedva preživljavaju sa 120 eura mjesečno

Ima dana, iskrena je Olja, kad nema djeci ni za užinu. A Iako se obraćala više puta i Elektroprivredi, advokatima, tražila odgovore i kucala na mnoga vrata, odgovor nije dobila
10934 pregleda 25 komentar(a)
Olja sa kćerkama
Olja sa kćerkama
Ažurirano: 18.02.2019. 12:48h

Petočlana porodica Gazivoda iz Žabljaka Crnojevića, živi u veoma teškim uslovima. Sa skromnih 120 eura jedva preživljavaju, a zbog nemogućnosti da plate račun za struju, danima žive u mraku. Ne traže mnogo, samo da im se omogući da četiri djevojčice odrastaju bez šterike i šibica.

"Ja kad sam ušla u ovu kuću postojao je već veliki dug, ne kažem, i ja sam potrošila, ne kažem da nijesam, ali suprug je bio bolestan, nije mogao da privrijedi, nego smo živjeli danas imamo, sjutra nemamo, čovjek je bio bolestan, godine su odradile svoje, djeca mala. Ja sam nemoćna ta do platim, nemam od čega. Od 120 eura vjerujte da nemam od čega", priča za TV Vijesti Olja Gazivoda.

Ovakva primanja ne podmiruju ni najosnovnije potrebe.

Ima dana, iskrena je Olja, kad nema djeci ni za užinu. A Iako se obraćala više puta i Elektroprivredi, advokatima, tražila odgovore i kucala na mnoga vrata, odgovor nije dobila

"I ja sam išla u pravnu službu u Sud jer sam bila svjesna da će doći ovaj dan, obraćala sam se ne znam više kome, znači nijesam sjedjela kršetnih ruku, svi su mi na kraju zatvorili vrata."

Nikolina, Milica, Anastasija i najmlađa Anđela, teško su podnijele gubitak oca prije dvije godine, zato je Olja preuzela ulogu oba roditelja. Svjesna da nijesu jedini koji teško žive, napominje da je svakome svoja muka najteža.

"Kao što vidite ja ne mogu da radim, znači jednostavno dok malo još ovo dijete, ne ojača, dijete koje se vezalo za mene, dijete koje živi bez oca, koje ga doziva svaki dan, zove da joj dođe, da priča sa tatom, naravno i njima treba tata, ali ona je u meni našla sve", priča Olja.

Dok se njihova majka grčevito bori da ih izvede na pravi put, djeca rastu, uče, slušaju, igraju se, skromno i bez velikih zahtjeva.

Porodici Gazivoda možete pomoći uplatom na žiro račun na ime: Olja Orbović, broj: 510251198626515786, kod Crnogorske komercijalne banke.

Bonus video: