Idris Elba u ulozi Lutera

Inteligentan i opsesivan detektiv britanske policije nastavlja da rješava zločine
1330 pregleda 0 komentar(a)
Serija Luter, Foto: TV Vijesti screenshot
Serija Luter, Foto: TV Vijesti screenshot

Od ponedeljka do četvrtka u 22.30h na televiziji Vijesti gledajte treću i četvrtu sezonu serije “Luter”. “Luter” je britanska triler serija kriminalističkog žanra koja prati priču inspektora nadležnog za ubistva, Džona Lutera. On je inteligentan i opsesivan prema svom poslu, a kao takav, spreman je platiti veliku cijenu na putu razrešavanja i sprečavanja ubistava. Luter se ne ustručava da zaviri u sve mračne strane zločina sa kojima ima posla, a takva posvećenost je kao kletva za njega i njemu bliske ljude.

Serija “Luter” je misteriozna, mračna i nepredvidljiva, a od šokantnih obrta zastaje dah. Od akcije do drame, ova serija bogata je ambicioznim, iznenađujućim i uznemirujućim, izvanredno snimljenim, scenama. Glavni scenarista i pisac serije je Nil Kros koji je ujedno i autor romana “Luter: Dužnost” prema kojem je serija i rađena. Nilova ispiracija za lik Džona Lutera potiče od već poznatih fiktivnih karaktera iz serijala kao što su Šerlok Holms i Kolumbo.

Lutera igra britanski glumac Idris Elba koji se istaknuo u brojim ulogama, ne samo britanske, već i holivudske produkcije. Njegov šarmantni lik možemo vidjeti u likovima kapetana, generala, dilera droge, zaštitnika svemira, pa čak i u liku čuvenog Nelsona Mandele u filmu “Mendela: Dug put do slobode”. Idris je za ulogu Džona Lutera dobio Zlatni globus, kao i dvije nominacije za Emi nagrade.

Pratite seriju “Luter” od ponedjeljka do četvrtka nakon Vijesti u 22h.

Bonus video: