Problemi u oblasti zaštite na radu

Dok crnogorski nadležni organi rade sve kako bi uskladili standarde sa evropskim, pojedini poslanici rješenje vide u pooštravanju kazni za poslodavce
385 pregleda 0 komentar(a)
Urednica i voditeljka Tijana PraviloviC, Foto: TV Vijesti
Urednica i voditeljka Tijana PraviloviC, Foto: TV Vijesti

Od večeras u ulozi domaćina emisije Via EU gledajte Tijanu Pravilović. Kao i do sada obrađivaće se teme vezane za proces evropskih integracija, iznosiće se stavovi pozicije, opozicije i nevladinog sektora za određene teme. Takođe ćemo saznati kako napreduje impementacija evropskog zakonodavstva te gdje se nalazi Crna Gora na putu ka Evropskoj uniji.

U ovoj epizodi magazina Via EU govorićemo o stanju u oblasti zaštite na radu u Crnoj Gori.

Iako je, u odnosu na prethodne godine, broj povreda na radu smanjen, stanje u oblasti zaštite na radu u Crnoj Gori i dalje je, barem u praksi, nezadovoljavajuće. Nedovoljan broj inspektora koji brinu o bezbjednosti radnika, nedostatak evidencije profesionalnih oboljenja, nepostojanje instituta medicine - samo su neki od problema sa kojima se susreću zaposleni. I dok crnogorski nadležni organi poručuju da sve rade kako bi uskladili standarde sa evropskim, iz Udruženja zaštite na radu poručuju da propise konačno moraju sprovesti u praksi. S druge strane, pojedini poslanici rješenje vide u pooštrovanju kazni za poslodavce koji nerijetko izrabljuju radnike.

Gledajte magazin Via EU, večeras od 21h na progrmu Televizije Vijesti.

Bonus video: