Eliza iz Rivombroze

Višestruko nagrađivana italijanska dramska serija govori o velikoj ljubavi plemića i djevojke skromnog porijekla, snimljena je po romanu “Pamela” engleskog pisca Semjuela Ričardsona
1688 pregleda 0 komentar(a)
Insert iz serije, Foto: TV Vijesti screenshot
Insert iz serije, Foto: TV Vijesti screenshot

Veliko imanje Rivombroz , okolnosti u kojima živi torinsko plemstvo, spasenje onih koji svoju sudbinu suprotstavljaju klasnim i društvenim predrasudama predstavljaju bit ove višestruko nagrađivane serije “Eliza iz Rivombroze”.

Serija je snimljena po romanu „Pamela“ engleskog pisca Semjuela Ričardsona.

Mladi grof Fabricio očajnički se zaljubljuje u Elizu, dvorkinju svoje majke, lijepu djevojku skromnog porijekla, zbog koje je spreman da rizikuje sve i da se pobuni protiv sopstvene porodice i prijatelja. Ona je lijepa, pametna i hrabra.... Ali, njihovoj ljubavi je mnogo šta na putu.

Kako bi zaštitio ženu koju voli, Fabricio će biti primoran na dvoboj sa svojim najboljim prijateljem. Ujedno, sukobiće se i sa korumpiranim plemstvom i kraljevim zavjerenicima. Iako prepune teških događaja, sudbine Elize i Fabricija čeka zaslužena sreća i kraljevsko poštovanje i zahvalnost.

Ova italijanska serija trijumfovala je na dodjeli italijanskih godišnjih televizijskih nagrada publike "Telegato 2004". Alesandro Preciozi i Vitorija Pucini bili su glumci godine, a serija je proglašena za najbolji dramski program. Serija je imala više od 12 miliona gledalaca za noć. Na tv kanalu "Kanal 5", na kojem se serija emitovala, imala je nevjerovatna 42% udjela u gledanosti u "prime time" terminu. Time je serija postala najuspješnija TV produkcija godine u Italiji.

U glavnim ulogama: Viktoria Pučini, Alesandro Preziosi, Antonela Fatori, Linda Batista, Kaspar Kaparoni, Pierluiđi Kopola, Roberto Agostini... Režija: Činzia Th. Torini

Bonus video: