Strast u okovima 18. vijeka: serija "Eliza iz Rivombroze"

Kako se završila ljubavna priča između Elize i Fabricija i kakav je kraj njihove borbe sa predrasudama - u Italiji je pratilo 12 miliona ljudi
3463 pregleda 0 komentar(a)
Serija Eliza, Foto: TV Vijesti screenshot
Serija Eliza, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 22.02.2019. 12:13h

Mladi grof Fabricio očajnički se zaljubljuje u Elizu, dvorkinju svoje majke, lijepu djevojku skromnog porijekla, zbog koje je spreman da rizikuje sve i da se pobuni protiv sopstvene porodice i prijatelja.

Serija snimljena na osnovu romana „Pamela“ engleskog pisca iz 18. vijeka Semjuela Ričardsona, govori o ljubavi kojoj je mnogo toga na putu. Kako bi zaštitio ženu koju voli, Fabricio će biti primoran na dvoboj sa najboljim prijateljem. Sukobiće se i sa korumpiranim plemstvom i zavjerenicima.

Italijansko ostvarenje, koje ima 26 epizoda, prati događaje na imanju Rivombroz, okolnosti u kojima tokom 18. vijeka živi torinsko plemstvo i sudbinu onih koji se suprotstavljaju klasnim i društvenim predrasudama.

Televizijsku ljubavnu seriju "Eliza" u Italiji je na početku emitovanja pratilo preko šest miliona gledalaca, dok je posljednju epizodu gledalo preko 12 miliona ljudi.

Ova italijanska serija trijumfovala je na dodjeli italijanskih godišnjih televizijskih nagrada publike "Telegato 2004". Alesandro Preciozi i Vitorija Pucini bili su glumci godine, a serija je proglašena za najbolji dramski program.

Bonus video: