Plastične kese okačene o grane drveća u Spužu: Ovo je jedna sramota

"Ukrasi od najlona vijore se na svakom koraku, što prijeti da preraste u pravu deponiju"
1244 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube

Prolazeći glavnom cestom koja vodi ka centru Spuža, Vukota Brajović, koji u Novom selu živi od rođenja, zaprepašćen je ovim prizorom.

"Ovo je jedna sramota, a tobož su Bjelopavlići gospoda. Evo vidimo kakva su gospoda", kazao je Brajović.

Plastične kese okačene o grane niskog drveća i žbunja, uz jak vjetar samo su postale vidljivije, pa Vukota pojašnjava da je ovaj problem prisutan od ranije.

"Od kad su firme, ima još dosta tog smeća, ne znam, nešto moramo raditi. A ove firme ovo je naše ogledalo, ja sam razmišljao maloprije kad sam ovuda prolazio ali ko će napisati prijavu. Niko", priča Brajović.

Da svijest o očuvanju životne sredine nije na zavidnom nivou saglasne su i Vukotine prve komšije. Ukrasi od najlona vijore se na svakom koraku, što prijeti da preraste u pravu deponiju.

"Evo od kad sam ja došla, 40 godina a posebno sad zadnjih 2 godine, katastrofa, stvarno mi prvi ne pazimo i onda neće niko drugi, seljaci trebaju da paze da iznose kese da se fino stavljaju, a ne po ulicama da se baca, po kanala, to je katastofa", kazala je Slavka.

Iz danilovgradskog Komunalnog preduzeća navode da veća količina plastične, odnosno najlonske ambalaže potiče iz firmi koje se nalaze u blizini, ali ne objašnjavaju da li su ih kaznili i na koji način. Obećavaju, međutim, da će u najkraćem roku preduzeti mjere da saniraju ovo stanje.

"Ako je ovo ekologija, ja ne znam što je glib", kaže Brajović.

Bonus video: