3D Animacija koja je fascinirala milione

Neustrašivi ratnik Beovulf sukobiće se sa monstruoznim trolom Grendelom kako bi spasio dansko carstvo od njegovog terora.
1072 pregleda 0 komentar(a)
Film Beovulf, Foto: TV Vijesti screenshot
Film Beovulf, Foto: TV Vijesti screenshot

Za ljubitelje animiranog filma, TV Vijesti će u subotu u 22.30h prikazivati izvrsnu adaptaciju legendarne epske priče - film „Beovulf“. U glavnim ulogama Rej Vinston i Anđelina Džoli.

“Beovulf” je najstariji zapamćen ep u engleskoj književnosti, nastao u VII ili VIII vijeku. Prenošen sa koljena na koljeno, uticao je na gotovo svaku napisanu fantaziju, a sam Tolkin je rekao da mu je glavni uzor u kreiranju trilogije „Gospodar prstenova“ i romana „Hobit“ bio upravo ovaj ep.

Film prati herojskog viteza, Beovulfa, i njegove tri velike bitke sa trolom Grendelom, njegovom majkom i zmajem. Monstruozni trol Grendel zbog stravičnog terorisanja kraljevstva postaje meta Beovulfu na zahtjev kralja. Beovulf odlazi u svoj pohod nesluteći da će ubijanje Grendela navesti njegovu majku da krene u krvavu osvetu. U filmu je vjerodostojno prikazano veliko povjerenje i odanost hrabrih vojnika prema svom kralju. Oni su spremni slijediti njegove zahtjeve pa čak iako ih oni mogu odvesti u sigurnu i mračnu smrt.

Kada je prvi put prikazan, “Beovulf” je bio tehničko savršenstvo, jedan od prvih 3D filmova novije generacije i ostvarenje koje je zasluženo osvojilo 3 nagrade i 17 nominacija. Uvjerite se i sami zašto je tako – animirani film “Beovulf u subotu od 22.30h na TV Vijesti.

Režija: Robert Zemekis

Uloge: Anđelina Džoli, Entoni Hopkins, Rej Vinston, Džon Malkovič.

Bonus video: