Organizatori građanskih protesta sa Oravom: EU će pratiti sve što se dešava

Oravu su kazali kako očekuju da će biti sačuvana priroda i karakter mirnih građanskih protesta, te da su ispostavili set zahtjeva i vlasti i opoziciji
6353 pregleda 6 komentar(a)
Perović i Minić, Foto: Printscreen YouTube
Perović i Minić, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 01.03.2019. 20:00h

Na sastanak s šefom Delegacije EU Aivom Oravom stigli su organizatori građanskih protesta, iz pokreta Odupri se - Džemal Perović, Budislav Minić i Dejan Pejović.

Nakon sat razgovora, saopštili su da su zadovoljni.

"Pored toga što nam je predočeno da EU ima za partnera institucije sistema i opoziciju, nedvosmisleno je ovdje rečeno da je pokret Odupri se njihov partner i da će budno pratiti sve što se dešava u svim našim narednim aktivnostima, da smo im partneri i na vezi ", kazao je Džemal Perović iz pokreta "Odupri se".

"Da su instutucije sistema ono što oni očekuju da je prostor na kom treba da akteri na političkoj sceni rješavaju otvorena pitanja, ali su razumjeli da su mirni protesti građana novi, legitiman i legalan način saopštavanja nezadovoljstva", dodao je Budislav Minić iz pokreta "Odupri se".

Oravu su kazali kako očekuju da će biti sačuvana priroda i karakter mirnih građanskih protesta, te da su ispostavili set zahtjeva i vlasti i opoziciji.

"Informisali smo ga da smo postigli jedan od prvih ciljeva - da su sve opozicione partije u ovom procesu u skladu sa zahtjevima koji smo nametnuli bez partijske obojenosti bilo koje faze protesta, a poštovanja zahtjeva da to budu protesti u smislu prevashodno ostvarenja opštih interesa", rekao je Minić.

Nove konkretne zahtjeve za opoziciju, imaće vec sjutra, na četvrtom protestu

"Jedan od zahtjeva - prvi korak ka postizanju zajedničkog dogovora - sporazuma. Već, vjerujemo, početkom radne sedmice, sve političke partije potpišu da do ispunjenja uslova za fer i slobodne izbore neće učestvovati ni u jednim izborima", dodao je Minić.

Novi protest, pod sloganom 97 hiljada – odupri se, zakazan je za sjutra u 18 sati na Trgu nezavisnosti, a najavljena je ni šetnja Ulicom slobode, ka brdu Gorica, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića I Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

Bonus video: