PONEDELJAK U 22.30H

Intimne ljudske drame u doba velikih političkih intriga

Ostvarenje maestralnog Soderberga vratiće vas u mračno doba prošlog vijeka, doba gdje se granice laži, sumnje i obmane pomjeraju
771 pregleda 0 komentar(a)
Film Dobri Njemac, Foto: TV Vijesti screenshot
Film Dobri Njemac, Foto: TV Vijesti screenshot

Večeras od 22:30h pogledajte sjajni politički triler iza kojeg stoji ljubavna priča, snimljen u režiji Stivena Soderberga – film Dobri Njemac.

Glavne role u ovom ostvarenju tumače Džordž Kluni i Kejt Blanšet, a radnja filma smještena je u poslijeratnom Berlinu, opustošenom u najvećem ratu XX vijeka.

Kluni igra Džejka Gajzmera, dopisnika američkog vojnog lista koji je poslat u Berlin kako bi izvještavao sa poslednjeg savezničkog samita povodom Drugog svetskog rata. On ujedno želi da iskoristi priliku i pronađe ženu u koju je prije rata bio zaljubljen, ali ne zna da je ona upletena u tajne američke planove.

Lena zapravo više nije osoba koju je Džejk poznavao… Rat, težak život u razrušenom gradu i teret sopstvenih tajni nepovratno su je promijenili. No, to nije neobično. Svi u Berlinu sada imaju tajnu. Svi manipulišu da dobiju ono što žele: novac, moć, preživljavanje, ili jednostavno izlaz.

Ovo je film koji prikazuje intimne ljudske drame u napetoj i turbulentnoj atmosferi velikih političkih intriga. Ne samo da je radnja smještena u 1945. godinu nego su korištene i snimateljske tehnike tog razdoblja, pa Dobri Njemac predstavlja sublimaciju moderne senzibilnosti i prepoznatljive atmosfere i stila filmova koji su budili maštu poslijeratne publike.

Uz večerašnje ostvarenje maestralnog Soderberga vratite se u mračno doba prošlog vijeka, doba gdje se granice laži, sumnje i obmane pomjeraju… Na programu TV Vijesti od 22:30h.