Advokat: Knežević priprema objavu novih snimaka, ne strepi od hapšenja

Predsjednik Atlas grupe je, kako je rekao njegov branilac, ovih dana posvećen pisanju tužbi kojima želi da zaštiti svoju imovinu
25253 pregleda 45 komentar(a)

Predsjednik "Atlas grupe" Duško Knežević, koji se nalazi na crvenoj potjernici Interpola zbog sumnje da je šef kriminalne grupe koja je oštetila državu za nekoliko desetina miliona eura, spokojan je u Londonu, tvrdi njegov advokat.

Ne samo da ne strepi da će biti uhapšen već, kako tvrdi Zdravko Đukanović, planira da tokom naredne nedjelje javnost iznenadi još nekim materijalima kompromitujućim po crnogorsku vlast. Druge detalje ne otkriva.

"Duško Knežević priprema objavu još nekih snimaka, a ja u ovom momentu ne mogu o tome govoriti", kazao je Đukanović

Na pitanje TV Vijesti može li reći kada se mogu očekivati snimci, Đukanović je kazao - u toku naredne nedjelje.

To što su Crna Gora i Velika Britanija ove sedmice u Londonu potpisale ugovor o ekstradiciji sopstvenih državljana, ukoliko ih druga država potražuje za teška krivična dela za koja je zaprijećena kazna od pet ili više godina zatvora, ne zabrinjava ni osumnjičenog Kneževića, ali ni njegov advokatski tim.

"Mi još uvijek nemamo sadržaj tog sporazuma. Po onome što nezvanično znamo jeste da ovog momenta sadržaj koji je prenijet u medijima ne odgovara u potpunosti onome što je potpisano. Mogu samo da kažem da sam bio kod Duška Kneževića u Londonu. Duško je potpuno spokojan", rekao je Đukanović.

Kneževićev advokatski tim ovih dana posvećen je pisanju tužbi kojima će nastojati da zaštiti imovinu.

"Koja je ugrožena i u ovom momentu je šteta koja je pričinjena imovini Duška Kneževića višemilionska. Po dosadašnjim računicama nekih finansijskih eksperata iznosi oko 80 miliona eura. Pripremamo postupke koje ćemo pokrenuti pred sudovima, odnosno pred nadležnim tužilaštvom u Crnoj Goti i pred nadležnim tužilaštvima Velike Britanije", ističe Đukanović.

On ponavlja da ne očekuje hapšenje Kneževića po crvenoj potjernici jer, kako isti

, u istragama Specijalnog tužilaštva ne postoji osnov sumnje da je Knežević počinio neko od krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Bonus video: