Anestezija: Veliki bauk i za roditelje i za djecu

Sa dječijim anesteziologom iz KCCG, dr Draganom Račićem, razgovaramo u okviru rubrike "Savjeti ljekara". Pitanja šaljite na mail boje.jutra@gmail.com ili putem naše Facebook stranice, Boje jutra
2431 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Da li će boljeti, hoće li operacija uspjeti...samo su neka od pitanja koja izazivaju strah kod roditelja čiju djecu očekuje operacija, a odgovor od čega se najviše plaše je, skoro, uvijek isti – anestezija.

Anestezija izaziva i strah i olakšanje. Onog trenutka kad se dijete uspava, anestezilog preuzima kompletnu kontrolu nad njim.

Šta se dešava u organizmu djeteta dok je pod dejstvom anestezije, postoji li razlika između anastezije za odrasle i djecu, može li popustiti njeno dejstvo tokom intervencije, pitamo dječijeg anesteziologa iz KCCG, dr Dragana Račića, u okviru rubrike "Savjeti ljekara". Vaša pitanja možete slati na mail: boje.jutra@gmail.com ili putem naše Facebook stranice.

U jutranjem programu TV Vijesti, u ponedjeljak, 11. marta, govorimo i o:

  • Živimo li u vremenu kada su stare vrijednosti i tradicija ostavljene po strani, te da li na ulici i u međuljudskim odnosima vlada haos? Jesmo li zaboravili reći poput: "hvala", "izvini", "molim"...
  • Mladi restorateri SSSŠ "Sergije Stanić" pokazaće nam kako se servira vino, ali i kako se pravilno ponašati za stolom
  • Ko su nastavnici iz Crne Gore koji su u društvu najboljih u bivšoj Jugoslaviji?
  • Čime se vodite kada birate naočare za sunce- izgledom ili kvalitetom?
  • Zašto mještani naselja Zlatice imaju problem sa strujom?

Bonus video: