RODITELJI DJEVOJČICE TRAŽE OSTAVKU JOČIĆA

Direktor beranske škole: Podnijeću ostavku ako se utvrdi moja, ili odgovornost škole

"Nažalost, nije bilo indicija kod bilo kog aktera slučaja koje bi ukazivale da se tako nešto može dešavati. Svi u školi želimo da se ovaj nemili događaj u potpunosti rasvijetli te nestrpljivo iščekujemo zvaničan stav nadležnih organa nakon čega će škola reagovati u skladu sa zakonom", kazao je Jočić
11116 pregleda 6 komentar(a)
Osnovna škola "Radomir Mitrović", Foto: Tufik Softić
Osnovna škola "Radomir Mitrović", Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 15.03.2019. 19:29h

U Višem tužilaštvu u Bijelom Polju danas nije saslušana učenica šestog razreda beranske Osnovne škole "Radomir Mitrović" koju su, kako se sumnja, zlostavljala petorica učenika te škole.

Iz Tužilaštva je saopšteno da će djevojčica najvjerovatnije biti saslušana u ponedjeljak. Dodaju da su formirali predmet protiv trojice dječaka od 14 do 16 godina, kojima je određeno zadržavanje do 72 sata, zbog krivičnih djela iz oblasti polnih radnji, a o vrsti djela tužiteljka Ljubinka Madžgalj će se izjasniti nakon što sasluša oštećenu djevojčicu.

Roditelji oštećene djevojčice traže ostavku direktora škole u Beranama Radomira Jočića, a on je Televiziji Vijesti kazao da je spreman da je podnese ako se ustanovi da je postojala bilo kakva njegova i odgovornost škole.

U pisanoj izjavi medijima Jočić je kazao da iskreno žali zbog ovog događaja.

"Nažalost, nije bilo indicija kod bilo kog aktera slučaja koje bi ukazivale da se tako nešto može dešavati. Svi u školi želimo da se ovaj nemili događaj u potpunosti rasvijetli te nestrpljivo iščekujemo zvaničan stav nadležnih organa nakon čega će škola reagovati u skladu sa zakonom", kazao je Jočić.