VEČERAS U 20:00H

Neugodno je u radničkom kombinezonu iz kog se juče izašlo

Miodrag Miga Manerik i Srđan Stanojević, poznati kao Kumare, u Dnevnici su postavljali prozore, prodavali tombolu i radili “u svom prirodnom okruženju”.
11105 pregleda 3 komentar(a)
Miodrag Miga Manerik i Srđan Stanojević, Foto: TV Vijesti
Miodrag Miga Manerik i Srđan Stanojević, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 20.03.2019. 11:48h

Gledaoci Televizije Vijesti večeras od 20 sati, imaće priliku da u emisiji “Dnevnica” vide čuvene Kumare u potpuno drugačijim ulogama. Za razliku od humoristično-satiričnih skečeva i video klipova, koji su ih proslavili u Crnoj Gori i šire, Srđan Stanojević i Miodrag Miga Manerik ovoga puta su imali veoma ozbiljan zadatak. Popularni podgorički dvojac je u okviru “Dnevnice” “zasukao rukave” te su na tri različite pozicije radio za dnevnicu tokom jednog dana, kako bi još jednoj porodici život bio olakšan.

Manerik i Stanojević, koji učestvuje u snimanju “Dnevnice” kao režiser, a koji je ovoga puta prešao ispred kamere, za dodatak “Play” su prepričali svoj radni dan. “Prvi zadatak nam je bio u firmi Alumont PG, montirali smo prozore na kući domaćina za kog smo i radili ‘Dnevnicu’. Kumara Miga je pokazao zavidan nivo znanja u ispuštanju pur pjene”, počinje razgovor Stanojević. “Zatim smo radili u Minhenu, tu je kumara Dido pržio kobasice, a ja sam bio u šanku, u svom prirodnom okruženju. Treći zadatak je bio u Volcano klubu, odnosno Tomboli. Tu smo pokazali koliko je bitan trening za svaki posao koji radite. Prodavali smo listiće i vodili program izvlačenja Tombole. Pokazali smo da za nas nema tajni ni u jednom poslu”, dodaje Manerik. On otkriva i koji zadaci su im pali lakše, a koji teže. “Najteže nam je bilo nositi bačve piva u Minhenu, jer su veoma teške. Najlakše je bilo prodavati tombolske kartele, jer su kartele lake”, odgovara on.

Na pitanje ko je od njih dvojice više radio, a ko zabušavao Stanojević kaže: “Nismo zabušavali, osim što nam je bilo malo neprijatno nositi radničke uniforme, jer smo se praktično ‘juče’ napunili para i izašli iz radničkih kombinezona”. Sa druge strane, nije im bilo teško da se naviknu na lagodan život, pa su se na snimanju “Dnevnice” pojavili sa bodigardom, a njihovim audijem s6 sa registarskim oznakama “Kumare” upravljao je lični vozač.

Iako mnogi misle da poslodavci učesnicima “Dnevnice” progledaju kroz prste, jer su u pitanju poznate ličnosti, Manerik tvrdi da to nije slučaj. “Nisu, stvarno nisu. Nismo dozvolili nikom da nam bilo što pomogne, sve smo sami uradili. Vidjećete”, poručuje on. Stanojević sa druge strane otkriva i jesu li zadovoljni prikupljenim novcem na kraju dana, ali i kakav je osjećaj kada se zarađeno preda porodici za koju su i radili. “Taj novac objektivno nismo mi zaradili, sakupljen je zahvaljujući produkciji emisije ‘Dnevnica’ i društveno-odgovornim firmama. Koliko je lijep osjećaj kad vidite osmijeh na licima djece za koju ste radili, toliko je tužno što znate da takve djece ima mnogo u našoj državi. Osjećaj je čudan, kao i što smo rekli u emisiji”, ispričao je on.

Dok Manerik “Dnevnicu” prati na malim ekranima, Stanojević svaku epizodu prati na “setu” kao režiser, a gledaocima preporučuje da ne propuste još jedan sadržaj TV Vijesti. “Izdvojili bismo emisiju ‘Bez granica’ sa Seadom Sadikovićem”, istakao je Stanojević. Na kraju razgovora, on je otkrio i šta fanovi Kumara mogu očekivati u narednom periodu. “Od Kumara možete očekivati klipove, pjevanje i muzičke spotove, možda pozorišnu predstavu, možda televizijsku seriju, možda film, ali pošto ne pripadamo političkim partijama i sličnim udruženjima, realnost je da možete očekivati samo video klipove”, poručio je on.

Emisiju "Dnevnica" pogledajte večeras od 20.00h na TV Vijesti.