O ženskoj košarci, najomiljenijem predsjedniku, nimfomaniji...

Najsiromašniji predsjednik na svijetu, bivši prvi čovjek Urugvaja Hose Muhika inspirisao je Emira Kusturicu da snimi dokumentarni film koji je predstavljen na ovogodišnjem FEST-u.
2927 pregleda 1 komentar(a)
Biljana za vas, Foto: TV Vijesti
Biljana za vas, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 22.03.2019. 15:20h

Emisliju "Biljana za vas" ove sedmice počinjemo ženskom košarkom i naš prvi gost je Marina Maljković. Ona govori o mjestu selektora ženske reprezentacije Srbije, porodici i prijateljima...

Da li ste čuli za “Pink pil”? Ovo je tehnika koja od nedavno postoji u našoj zemlji. Vezana je za izbjeljivanje i podmađivanje intimnih zona kod dama. Kažu da je ova tehnika sasvim bezbijedna, a na koji način se radi i šta se njome postiže saznajte u emisiji “Biljana za vas”.

U nastavku vas vodimo u šetnju po starim beogradskim kafanama koje su svojevremeno bile mjesto okupljanja političke i diplomatske elite. Kako su kafane izgledale nekad, kako izgledaju danas i šta su to izgubile, saznaćete u emisiji.

Do prije nekoliko godina Anđeliju Vujović smo mogli da vidimo skoro na svakoj televizijskoj reklami. Reditelji su obožavali da rade sa njom jer ima nevjerovatnu moć transformacije. Nakon modelinga, ona je poželjela da se okuša i u svijetu filma. Njenu novu ulogu u filmu imali smo priliku da vidimo na FEST-u. “Biljana za vas” otkriva Anđelijinu priču.

Ljudi su uglavnom iznenađeni kad čuju da je neka djevojka zavisnica od seksulanog odnosa, odnosno nimfomanka. Važno je znati da je zapravo riječ o ozbiljnoj bolesti i problemu koji se mora liječiti. Kako možemo prepoznati ovaj problem, koji su simptomi i kako krenuti sa liječenjem? Na ova i druga pitanja u emisiji odgovara profesor Jovan Marović.

Svi smo čuli za vegane i vegansku kuhinju, ali ne i za veganske hotele. Ovakvi hoteli su apsolutni hit u Njujorku, ali su se nedavno pojavili i u i Londonu. Kako izgledaju ti hoteli, i kako se oni razlikuju od ostalih, za emisiji odgovara arhitekta Vladimir Lovrić.

Suknje i šarena proljećna garderoba dio su modne kolekcije naše talentovane dizajnerke Tamare Radivojević. Nakon pauze od nekoliko godina ona se vratila na modnu scenu.Nedavno je u svom ateljeu predstavila novu kolekciju pod nazivom “Kapsula”. Pohledajte kako izgleda njen autentični modni stil.

Naši gledaoci moći će da zavire i u makedonsku tradicionalnu kuhinju koja je prava paleta bogatih ukusa i mirisa. Makedonci su veliki gurmani, poznati po posebnim sirevima i crvenoj paprici koja im je omiljeno povrće i koja se na specijalan na čin koristi u jelima. Više o ovoj temi u emisiji “Biljana za vas”.

Već odavno znamo da je naša budućnost usmjerena na električne automobile. Da li nam oni zaista mogu donijeti napredak ili ćemo ostati na istom, objašnjava profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Ivan Blagojević.

Bend “Barselona Džipsi Balkan Orkestra” komponuje muziku uz specifičan miks najljepših španskih, srpskih i rimskih nota. Oni imaju samo jednog člana iz naše zemlje koji več sedamnaest godina živi u Barseloni. On je Ivan Kovačević, a više o njihovoj interesantnoj muzici u emisiji “Biljana za vas”.

Da li znate ko je bio najsiromašniji i najpoštovaniji šef države ikada? Hoze Pepe Muhika bio je predsjednik Urugvaja do 2015. godine.

Narod Urugvaja je plakao od tuge kada je otišao sa funkcije. Hose Muhika je inspirisao Emira Kusturicu da snimi dokumentarni film koji je predstavljen na ovogodišnjem FEST-u. Prikazao je jedan sasvim običan dan najvoljenijeg predsjednika.

Najnovija dešavanja i trendove nećete propustiti ako odgledate novo izdanje emisije „Biljana za vas“ u subotu od 19.10h na TV Vijesti.

Bonus video: