Građani Ulcinja protestuju zbog gradnje nelegalnog objekta: Ne zna se ko je investitor

3825 pregleda 3 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Ulcinj, protest
Sa protesta, Foto: Ulcinj, protest

Grupa Ulcinjana pobunila se danas zbog gradnje nelegalnog objekta u blizini poznate ženske plaže.

Vlasnik placa je poznat, ali je investitor nepoznat a građani ne vjeruju da će nadležni organi i pored rješenja o uklanjanju objekta to učiniti.

Grupa građana Ulcinja porucuje da neće dozvoliti nelegalnu gradnju objekta samo par metara od ženske plaže.

Nadležne upozoravaju da počnu da rade svoj posao i sprovode odluke.

"Pojavio se fantomski objekat koji jednostavno kvari I remeti naš duševni mir u ovom gradu. Mislim da je vrijeme da se ovome stane na kraj i da se utvrdi ko je dozvolio ovo", istakao je Bekim Baša.

"Jako smo revoltirani ovim objektom, ne samo ovim, nego ovo je kap koja je prelila čašu Uz građane su bili i neki opozicioni odbornici", kazala je Eleonora Šata.

"Divlja gradnja je uzela zamah zadnje dvije –tri godine i ne zaustavlja se", rekao je Omer Barjaktari iz Građanskog pokreta URA.

Na objektu je rješenje o uklanjanju objekta Direktorata za inspekcijske poslove, ali građanima to ništa ne znači.

"Inspektori su bili, ovo nije veliki grad I da nisu primjetili ovu izgradnju, nego nakon što smo mi to objavili na društvenim mrežama tad su reagovali", kazala je Šata. Sink, Bekim Baša

"Mi smo siti obmana, tako da ovakvim odlukama ne vjerujemo Sink, Omer Bajraktari Uklanjanje je trebalo da bude, koliko ja znam, juče ili danas, to se nije desilo", rekao je Baša.

Kako saznaje Televizija Vijesti, parcela na kojoj se gradi, u vlasništvu je državljanina Kosova Lirima Mustafe, ali nije utvrđeno ko je investitor.

Objekat bi trebalo da bude uklonjen do naredne sedmice, a ukoliko do toga ne dođe, građani će se, kako su poručili, okupiti u mnogo većem broju.

Bonus video: