Miljan je momak za primjer

U novoj epizodi Dnevnice akter je mladi student prava, pisac, jedan od najmlađih guslara u Crnoj Gori, planinar, organizator i moderator kulturnih i humanitarnih događaja, počasni član Fonda za razvoj Kuča, dvadesetjednogodišnji Miljan Živković.
10963 pregleda 1 komentar(a)
Miljan Živković, Foto: TV Vijesti
Miljan Živković, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 27.03.2019. 11:46h

„Odlučili smo da i ove sezone pružimo šansu onim ljudima koji nijesu javne ličnosti, a koji imaju veliki potencijal, ne samo za učešće u emisiji, već i mnogo više od toga. Miljan je bio pravi izbor“, kazali su iz agencije Fabrika ideja koja producira emisiju.

Miljan je uz pomoć velikog broja građana i privrednih subjekata, pretežno iz Kuča, odakle je i on sam i što sa ponosom ističe, uspio da organizuje pomoć za jednu samohranu majku i njeno četvoro djece, koja je nakon smrti supruga bila u teškom materijalnom stanju.

„Miljan Živković je momak za primjer. Kada sam ga upoznao prilikom pripreme emisije vidio sam veliku posvećenost, trud i želju da pomogne porodici za koju je radio. Način na koji je pristupio cijelom poslu impresionirao me je. A kada je završeno snimanje pomislio sam da bi najveća greška bila da mu nije pružena prilika. I nakon svega sam ponosan na to što je jedan pametan, kulturan, lijepo vaspitan i svestran momak bio dio Dnevnice“, kazao je Vladan Otašević autor emisije.

Miljan sa ponosom ističe da su mu u pripremi emisije pomogli njegovi Kuči, a da je njegovo učešće podstaknuto željom da dokaže da naše društvo ima „onu, skoro zaboravljenu, ljudsku osobinu koja se ogleda u ljubavi bližnjih“.

„Učešće u Dnevnici je za mene prelijepo iskustvo, uspomena koje ću se uvijek rado sjećati, dan koji će me pratiti cijelog života i koji će mi kazivati put kojim treba ići dalje“, kazao je Živković.

Navodi da je za njega najteže bilo pripremiti donatorsko veče. Ali želja da porodica za koju je radio nastavi ono što im je započeo pokojni suprug i otac i postavi krov na kuću koja je prokišnjavala je bila ogromna.

„Postojao je strah da sve to ne uspije, ali prvo sam vjerovao u sebe, svoje prijatelje, a onda i u sve ljude velikog srca. A moje srce je bilo kao planina kada sam shvatio da je svaka stolica u restoranu popunjena i da je moj trud na taj način nagrađen“, istakao je mladi akter Dnevnice nakon završenog snimanja.

Miljan je radio kod četiri poslodavca različite poslove. Sa nekima se prvi put u životu sreo.

„Ono čega ću se sa osmjehom sjećati su komentari ljudi kod kojih sam radio, vezanih za moju „spretnost“ u toku rada kod njih“, istakao je Živković i dodao da je sa strahom ušao u snimanje jer se plašio kako će biti prihvaćen imajući u vidu da nije javna ličnost.

„Prvi kontakt sa ekipom Dnevnice je taj strah razbio u sitne djelove. Prihvatili su me odlično, kao da smo svakog dana sarađivali. Bez pretjerivanja, doživio sam ih kao drugu porodicu toga dana. To mi je dalo vjetar u leđa. Malo sam se i šalio na svoj račun, malo su se na moj račun šalili i iskusni majstori, ali sve je to dio emisije, ali i realnosti jer zaista sa nekim poslovima sam se prvi put sreo. Shvatio sam da vjerovatno nikad ne bih mogao da budem električar“, kazao je Miljan kroz osmijeh aludirajući na njegov rad sa električarima na gradilištu.

Emisiju Dnevnica sa Miljanom Živkovićem pogledajte večeras u 20 sati na TV Vijesti.

Bonus video: