Kako rad vikednom utiče na naše zdravlje?

Istraživanje sprovedeno u Londonu potvrdilo je da je veliki procent ljudi, koji rade danima dok većina odmora, skloniji depresiji, a to se posebno odnosi na pripadnice ljepšeg pola
1509 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dok pojedini srećnici imaju vikend samo za sebe da se odmore, zabave i pripreme za radnu sedmicu, ipak postoje i oni kojima je taj luksuz nepojmljiv, jer su im subota i nedjelja rezervisani za posao.

Istraživanje sprovedeno u Londonu potvrdilo je da je veliki procent ljudi, koji rade danima dok većina odmora, skloniji depresiji, a to se posebno odnosi na pripadnice ljepšeg pola.

Kako i zašto rad vikendom utiče na naše zdravlje, ko radi više, muškarci ili žene, koliko je onih koji u našoj zemlji rade tokom subote i nedjelje, kakve su im plate te o kojim je profesijama najčešće riječ.

Za kraj ove radne sedmice, u Jutarnjem programu TV Vijesti u petak, 29. marta, pogledajte:

  • Na samo pet minuta od centra grada svuda je korov, zarasla trava, urušeni trotoari. Šta nastaje kad se građani okupe i osmisle različite aktivnosti kako bi uljepšali svoje naselje?
  • Kako je protekla prva procedura operativnog liječenja zadnjeg segmenta oka?
  • Na koji način možemo da zaštitimo prirodni dragulj, rijeku Bukovicu?
  • Kako se mijenjaju sezone, mijenjaju se i trendovi, kako u oblačenju, tako i u šminkanju i frizuri. Saznajemo i šta je aktuelno kad je riječ njegovanju kose, da li je bob i dalje u modi, može li svako pramenove da iznese, te koja je boja posebno aktuelna?
  • Šta se dešava sa našim organizmom kad vježbamo jogu, te da li stvarno smanjuje stres?
  • U okviru rubrike petkom "Ko ti gleda profil?" provjeravamo šta objavljuju poznati na društvenim mrežama. O Instrgramu, filmu, muzici i prvoj knjizi pričamo sa glumcem, tekstopiscem i umjetnikom, Slavkom Kalezićem.

Bonus video: