Nakon što su se građani Ulcinja pobunili: Inspekcija srušila nelegalni objekat

Parcela na kojoj je građen objekat u pivatnom je vlasništvu državljanina Kosova Lirima Mustafe, ali nije utvrđeno ko je investitor
5114 pregleda 2 komentar(a)
Nelegalni objekat u Ulcinju, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Nelegalni objekat u Ulcinju, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 28.03.2019. 20:08h

Inspekcija je u Ulcinju srušila je nelegalni objekat blizu Ženske plaže zbog čije gradnje su se prošle sedmice pobunili građani.

Oni poručuju da je to samo početak i da neće nijemo gledati kako se Ulcinj uništava divljom gradnjom.

Nelegalni objekat u neposrednoj blizini Ženske plaže, zbog čije izgradnje su građani Ulcinja protestovali protekle sedmice, danas je uklonjen, po nalogu inspekcije.

Parcela na kojoj je građen objekat u pivatnom je vlasništvu državljanina Kosova Lirima Mustafe, ali nije utvrđeno ko je investitor. Rušenje je propratilo i nekoliko građana.

"Za sada jesmo zadovoljni, ali mene još zanima kako će se taj vlasnik, pošto je strani državljanin, kako on može biti vlasnik te parcele i da li će država kupiti tu parcelu. Mene zapravo zanima sudbina parcele, jer je ovo najbitniji dio za ovaj lokalitet", istakla je Eleonora Šata, građanka Ulcinja

"Imamo nadu da će se ovo završiti do kraja, prisutni smo i vidimo da zakon radi. Vidjećemo da li će to sve do kraja izvršiti I uraditi onako kako smo zahtjevali", kazao je Bekim Baša, građanin Ulcinja

Ulcinjani tvrde da je inspekcija reagovala tek kada su građani digli glas protiv gradnje na ovoj atraktivnoj lokaciji i poručuju da više neće samo nijemo posmatrati kako cvjeta divlja gradnja.

"Ja mislim da je Ulcinj mnogo devastiran. Moramo ovome više stati na kraj , moramo reći ne nečemu što će škoditi nama i našoj djeci. Ja mislim i da je krajnje vrijeme i da su ljudi shvatili da moraju da se probude", rekao je Baša.

"Ovo je prvi objekat od kog smo počeli. Mi ćemo nastaviti dalje, kako će reagovati organi, šta će preduzeti, vidjećemo", kazala je Šata.

Građani Ulcinja po prvi put su protestima rekli ne divljoj gradnji i ukazuju da bi se nešto slično moglo primijeniti i na ulcinjskoj maslinadi, koja je, kako kažu , žestoko napadnuta gradnjom.

Bonus video: