TV Vijesti u staračkom domu u Pljevljima: Različite sudbine spojile stanare

Korisnici doma za stare u Pljevljima svakodnevno imaju organizovane aktivnosti kao što su muzička sekcija, likovne radionice i druge edukativne radionice
2810 pregleda 0 komentar(a)
Svakodnevno imaju aktivnosti
Svakodnevno imaju aktivnosti
Ažurirano: 30.03.2019. 21:03h

64-godišnji Danilo Popović, magistar ekonomije, svoj mir našao je u staračkom domu u Pljevljima

"Sa obzirom da nemam nikoga ja sam došao ovdje, ovdje sam našao sve kao što vidite i sami fenomenalno. To je jedna stvar koja mene oduševljava recimo medicinska služba, služba posluge funkcioniše besprekorno. Postoji mi mladost, postoji mi kuća koja i nedostaje. Ali ovde sve imam genereciju svoju. Tu imam prijatelje, pričamo, zezamo se...", priča Danilo za TV Vijesti.

Među prvim stanarima, pljevaljskog doma je Milena Gazdić. Prije 10 godina ostala je udovica, zbog čega je i odlučila da ode na neko mjesto gdje će se družiti sa vrsnjacima koji imaju ista interesovanj kao i ona.

"Ja sam zadovoljna prezadovoljna,ovde im je svakom bolje nego kod kuće prvoj meni pa onda svima odreda. Ovo je luksuz. U Evropi da smo negdje negdje u Holandiji ili tamo u Vašingtonu ne bi nam bolje bilo."

Kao raseljeno lice sa Kosova prije godinu je došla i Anica.

"U selo sad nema niko nisam mogla sama, sestra mlada mi je umrla, mi smo bile sa Kosova obje. Nema neki drugi smještaj za raseljene. Dobila sam ovdje garsonjeru malu, sve ima, super je", priča Anica Vojinović.

Javna ustanova dom starih Pljevlja pruža usluge smještaja odraslim korisnicima sa invaliditetom i starim licima kojima je potreban odgovarajući oblik zastite i podrške.

"Pomažemo im da se prilagode uslovima zivota u domu i organizujemo im aktivnosti u skladu sa njihovim potrebama i interesovanjima", kaže psihološkinja Berina Mrzić.

Svaka soba u domu ima kablovsku, internet i zasebni toalet. U skopu doma se nalazi i frizerski salon.

Korisnici doma za stare u Pljevljima svakodnevno imaju organizovane aktivnosti kao što su muzička sekcija, likovne radionice i druge edukativne radionice.

Briga o starim licima obaveza je svakog društva.Jedan takav primjer mogao bi biti ovaj dom u Pljevljima. Makar tako kažu njegovi stanovnci, koji u dobrom raspoloženju provode svoje penzionerske dane.

Bonus video: