Hoćete da regulišete težinu: Evo koja je hrana najbolja

Uživo iz Sarajeva – pogledajte kako izgleda muzej “Valter brani Sarajevo”
2144 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najnovija svjetska studija koja govori o tome zašto ljudi umiru u svakoj zemlji na svijetu pokazala je da zbog hrane koju jedemo svake godine premine 11 miliona ljudi.

To znači da loše navike u ishrani odnesu više života od pušenja. Meso, tjestenina, so, šećer, kafa samo su neke od namirnica koje, skoro, svakodnevno unosimo, a nema dana da ne čujemo da bi trebalo ipak nešto od ovoga da izbjegavamo.

Neke od najčešćih grešaka koje većina pravi u želji da smrša jesu izbacivanje masti iz ishrane, izbjegavanje doručka ili večere, kao i pribjegavanje različitim dijetama.

Kako najbolje regulisati kilograme bez izgladnjivanja, koja je hrana najbolja, šta bi trebalo da sadrži zdrav doručak i koje napitke valja piti, pričamo u okviru rubrike Savjeti ljekara. Naša gošća je dr Snežana Barjaktarović Labović, specijalista higijene i uži specijalista dijetoterapije. Pitanja možete poslati na mail: boje.jutra@gmail.com ili putem naše Facebook stranice.

U jutarnjem programu TV Vijesti, u ponedjeljak, 08. aprila, biće riječi i o sljedećim temama:

· Odriču li se i dalje žene svog prava na imovinu u korist muškaraca? Šta kaže advokatska praksa, a šta sociolozi, gdje su korijeni ovog običaja?

· U spomen jednom od najpopularnijih ratnih filmova u Sarajevu je svečano otvoren muzej "Valter brani Sarajevo." Pogledajte uživo kako izgleda.

· Zbog čega prva slika koju turisti i ostali putnici vide pri izlasku iz voza u Podgorici ostavlja ružan utisak?

· OŠ "Savo Kažić" slavi 100 godina postojanja. Kako se pripremaju za jubilej koji je važan, ne samo za školu već i cijelu Lješansku nahiju, provjeriće naša ekipa.

· Koje su specifičnosti romske kulture, kakve priče stoje iza eksponata koje oslikavaju romsku tradiciju?

Bonus video: