OČEKUJU POZIV ZA POSJETU BRISELU

"Odupri se 97000": U subotu neće biti protesta, ali će akcija biti svakog dana

Puna dva sata su predstavnici Pokreta Odupi se objašnjavali Aivu Oravu detalje Sporazuma o budućnosti, koji je prije desetak dana potpisalo svih 39 opozicionih poslanika, ali i šta su njihovi ciljevi i namjere
7466 pregleda 30 komentar(a)
Delegacija Građanskog pokreta "Odupri se 97000" ispred zgrade Delegacije EU u Crnoj Gori, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Delegacija Građanskog pokreta "Odupri se 97000" ispred zgrade Delegacije EU u Crnoj Gori, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 09.04.2019. 20:53h

Delegacija građanskog pokreta "Odupri se 97000" očekuje vrlo brzo poziv za posjetu Briselu i razgovor sa evropskim zvaničnicima.

To je saopšteno nakon sastanka predstavnika Pokreta sa šefom delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivom Oravom.

Ove subote neće biti, kako kažu, masovnog građanskog protesta u Podgorici, ali će gotovo svakodnevno organizovati akcije slične jutrošnjem performansu u centru Glavnog grada.

Za to vrijeme Demokrate, Demos i Crnogorska, pripremaju se za skup na Žabljaku, u sklopu plana vaninstitucionalnog djelovanja, ali i zbog uzurpacije Crnog jezera.

Puna dva sata su predstavnici Pokreta Odupi se objašnjavali Aivu Oravu detalje Sporazuma o budućnosti, koji je prije desetak dana potpisalo svih 39 opozicionih poslanika, ali i šta su njihovi ciljevi i namjere.

"Mi smo dali čvrste dokaze da ova vlast ne može da se smijeni na izborima koje organizuje ova vlast", istakao je Džemal Perović, jedan od čelnika pokreta "Odupri se 97000".

Šefa delegacije EU u Crnoj Gori, posebno je, kaže Perović interesovala situacija oko ujedinjenja opozicije i njene saradnje sa Pokretom

"Obećano nam je da će na mnoge adrese u Briselu, na dvadesetak ličnosti i do najvišeg nivoa stići izvještaj sa ovog sastanka. Ja sa ovog sastanka izlazim sa uvjerenjem da ćemo vrlo brzo dobiti poziv za posjetu Briselu", rekao je Perović.

Perović otkriva da ove subote neće biti masovnog protesta u Podgorici

"Skoro svakim danom biće organizovane akcije vidljivosti pokreta Odupri se ne samo u Podgorici nego i u drugim gradovima", kazao je Perović.

Jedna takva jutros se, nenajavljeno, dogodila baš u centru Glavnog grada.

Njihovi aktivisti u nekoliko automobila, na kratko su, kako kažu, opkolili državne institucije, uz zvuke sirena i povike sa megafona.

Oni su od 15 do 7 do 7 i 15 kružili užim centrom pored zgrade Skupštine, Predsjednika, Centralne banke, Vlade, sudova i Vrhovnog i Specijalnog tužilaštva

"Da bi došli do promjena jako je bitno da opozicija još jače djeluje na terenu, zajedno sa nama. Želimo poručiti građanima, da shodno njihovim zahtjevima krenuli smo u radikalizaciju ovih protesta, imaćemo svakodnevne akcije kao što su bile neke jutros", rekao je Demir Hodžić iz pokreta "Odupri se 97000".

Svoj protest u subotu će nastaviti Demokrate, Demos i Crnogorska i to na Žabljaku, kako bi i tako skrenuli pažnju na pokušaj uzurpacije Crnog jezera

"Funkcioneri Demokratske partije socijalista se i na Žabljaku sad prave nevješti, a oni su i raspisali tender, radili planske dokumente, zaključili ugovor sa licem koje nije smjelo da bude na tom tenderu i ovaj protest na Žabljaku je protest protiv afere "Koverta", koja se iz Zete preselila na Žabljak", rekao je Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore.

U Demokratskoj Crnoj Gori kažu da se oni nisu ni ranije vezali za protest "Odupri se", pa to ne čine ni sada, ali da njihovi skupovi kao što je i ranije rečeno, doprinose masovnosti građanskih.

Preporučujemo za Vas