Stil života mnogo iznad primanja: Milov sat i jakna, Lidijina torba i haljina...

19275 pregleda 31 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Milo Đukanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 09.04.2019. 23:07h

Gostujući u emisiji hrvatske državne televizije prije 14 godina, tadašnji premijer Milo Đukanović gledaoce je uvjeravao da živi skromno i da skoro nema ništa.

"Nekretnina nemam. Imam stan u kojem živim i to je to što imam kao nekretninu", kazao je tada Đukanović.

"Nemam ušteđevinu u domaćim i inostranim bankama", rekao je tada Đukanović.

Šest godina kasnije u oktobru 2011. platinasti sat švajcarskog brenda koji po zvaničnim podacima košta 106.000 eura krasio je ruku tada predsjednika DPS Mila Đukanovića.

"Radi se o ručno rađenom satu, a dostupan je u dvije varijante, žutog zlata koji košta 81.4000 funti odnosno 94.574 eura i platine čija je cijena 91.300 funti odnosno 106.076 eura. Vodootporan je i na dubini od 30 metara", odgovoreno je "Vijestima" iz londonske prodavnice koja prodaje satove brenda "Breguet".

Tokom posljednje predsjedničke kampanje prošle godine, Đukanović se na Žabljaku pojavio u sportskoj jakni marke "Bogner" koja prema tvrdnjama upućenih košta 1.400 dolara.

To je ipak skoro četiri puta manje od "Diorove" torbe koju je nosila njegova supruga Lidija u novembru prošle godine u Versajskoj palati u Parizu gdje je prva dama Francuske Brižit Makron ugostila 40-ak supruga predsjednika država.

Crnogorska prva dama ne štedi ni na "autfitu" za privatne prilike pa se tako na jednoj svadbi prošle godine pojavila u "Dolce & Gabbana" haljini koja košta preko 4.000 eura.

U prošlogodišnjem imovinskom kartonu, predsjednik Đukanović prijavio je da njegova supruga prima 867 eura mjesečno.

Bivši i sadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović svojevremeno je tek nakon tri godine prijavio da njegova supruga Tamara posjeduje i uredno registruje luksuzni terenac "BMW X6" koji je plaćen 80.800 eura.

Prema prijavi koju je Veselin Veljović predao za godinu kada je kupljen auto, njegova supruga nije bila zaposlena niti je imala bilo kakvih prihoda ili ušteđevine.

Da stil života crnogorskog establišmenta prevazilazi primanja, na sajmu knjiga prije tri godine pokazala je tadašnja rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić fotografisana je kako nosi tašnu koja se kreće oko 10.000 eura.

Posljednjih godina dugogodišnji finansijer DPS-a i biznismen Duško Knežević u više navrata je govorio o Đukanovićevom raskalašnom životu i provodu sa saradnicima, takođe funkcionerima DPS-a na elitnim destinacijama.

Prvi put javnost je upoznata i sa vilom u elitnom naselju "Gorica" koja će kako je Đukanović rekao možda i postati njegova

Bonus video: